Izbjegnuti izvanredni izbori, ali svađa ne prestaje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Severinski vijećnici, suprotno najavama, ipak su uspjeli izglasati godišnji proračun za 2023. godinu i na taj način spriječiti održavanje izvanrednih izbora za članove Općinskog vijeća. Žarko Žgela, šutljivi HDZ-ov načelnik, zadovoljan je takvim raspletom. Smatra da se čitava ta situacija može okarakterizirati kao „bura u čaši vode” i najavljuje da Općina nastavlja normalno funkcionirati.

Podsjetimo, u Općinskom vijeću Općine Severin ukupno je osam članova. Četiri vijećnika koja čine vlast dolaze iz redova HDZ-a, dok se preostala četiri diče bojama HSS-a.

No, u ovom trenutku bitno je naglasiti da od četiri člana oporbenog HSS-a, njih tri dolazi s redovne liste, a jedan je s manjinske liste.
Kada bi se svi HSS-ovci držali one radićevske „Vjera u Boga i narodna sloga”, tada bi stanovnici najmanje općine Bjelovarsko-bilogorske županije izašli na izvanredne izbore za Općinsko vijeće. Međutim, ovoga puta prevladalo je nepisano hrvatsko političko pravilo da se „manjinac” uvijek priklanja vlasti, pa je tako i HSS-ovac s manjinske liste odlučio podržati vladajući HDZ, dok su preostala tri člana HSS-a dala ostavke i u vijeću ih, barem tako najavljuje HSS-ov Antonio Babec, nitko neće zamijeniti.

„Proračun smo prihvatili kako ne bi doveli u opasnost izvršenje programa ‘Zaželi’ kroz koji se planira zapošljavanje sedam osoba. U ponovljenom glasovanju naše ostavke nisu bile važeće, tako nam je protumačeno. Naše ostavke tako vrijede od 5. siječnja, a trenutno nema zainteresiranih za ulazak u Vijeće. Ostavku je povukao član koji je izabran na dopunskim izborima tako da Vijeće može funkcionirati”, kazao je Babec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!