Upoznajte Mašu, liječnicu iz Zagreba koja je došla živjeti i raditi u Grubišno Polje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je prošle godine počelo raditi 28 mladih liječnika. Razlog su mjere i subvencije Županije koje su privukle mlade liječnike u BBŽ s čime se preokrenuo negativan trend nedostatka liječnika. 

Maša Kopušar je mlada liječnica iz Zagreba koja je došla raditi u Grubišno Polje i trenutno je zaposlena u Zavodu za hitnu medicinu BBŽ-a područnog ureda Grubišnog Polja. Maša je došla iz Zagreba jer su je privukle, kako kaže, odlične subvencije Županije. 

-Ja sam iz Zagreba i kada sam završila faks bila sam jako motivirana da odem raditi u neko manje mjesto izvan Zagreba i da tako napredujem u karijeri, ali i u životu, da se osamostalim. Odluka je pala na Bjelovarsko-bilogorsku županiju jer je to županija koja je ponudila odličnu subvenciju za stan i to je bio jedan od glavnih razloga – rekla je Maša i dodaje. 

-Ovo mi je prvo zaposlenje, radim ovdje sada tri mjeseca. Grubišno Polje do sada nije imalo Tim 1 hitne i ljudi to nisu baš znali, no sada kada se to čulo ima puno posla, cijeli prosinac smo imali zaista puno posla. Moja generacija nema više obvezan staž tako da sam odmah nakon posla počela raditi u hitnoj. Inače, ne mogu si poželjeti bolje kolege. Ovdje je došlo pet mladih doktora, mislim da najstariji ima 27 godina. Svi se super slažemo, sve se možemo dogovoriti. Imamo grupu na watsupu pa ako slučajno netko nešto zapne u smjeni odmah si uskačemo, pomažemo, savjetujemo. Također, tehničari su odlični, imaju puno iskustva jer do sada nisu imali liječnika tako da puno znaju, a to i nama pomaže da imamo nekog iskusnog u svome poslu uz sebe i tako znaš da nisi sam – rekla nam je liječnica Maša. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!