[FOTO] OHBP bjelovarske bolnice proslavio 10. rođendan: Nekada smo o ovome sanjali, a danas smo postigli

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svečano je danas bilo u novoj zgradi bjelovarske bolnice. Povod je obilježavanje prvih deset godina Objedinjenog hitnog bolničkog prijama. U tome vremenskom periodu kroz ovaj je odjel prošlo gotovo 227 tisuća pacijenata, a tamošnji liječnici bili su tu za njih od 0 do 24 i svetkom i petkom.

-Ovih deset godina je velika stvar za nas rudare iz OHBP-a, ali i za čitavu našu bolnicu. Ovo je zaista zahtjevan i izazovan posao, dinamika je od 0 do 24 jer hitnoća ne pita. No veseli nas kada vidimo da se naš trud i rad prepoznaju. Danas OHBP ima novi, moderni, veliki prostor. U novu opremu uloženo je 5,5 milijuna kuna, a kada tome dodamo opremu koju smo preselili u ovoj novi prostor vrijednu 3,7 milijuna kuna, dolazimo do lijepe brojke. Danas možemo stati uz bok KBC-ovima. Imamo četiri specijalista hitne medicine, jednu specijalisticu anesteziologije, dva doktora sekundarca te 25 medicinskih sestara educiranih upravo za hitnu službu i nemedicinsko osoblje. Nekada smo to samo sanjali, a danas i postigli. Stvorili smo dobru atmosferu u kojoj se može rasti. OHBP nisam ja, nije nijedan doktor, nijedna sestra, OHBP smo svi mi skupa. Ponosan sam, funkcioniramo u timu i s vremenom smo postali kao obitelj. Želim da se to tako i nastavi – kazao je Vedran Omerhodžić, v.d. voditelja Objedinjenog hitnog medicinskog prijama Opće bolnice Dr. Anđelko Višić Bjelovar.

O OHBP-u je s ponosom govorila i ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković koja je istaknula kako je u deset godina postignut zaista velik korak naprijed.

-Danas imamo ljude koji znaju i žele. Oni su educirani, ali i zadovoljniji i sretniji. Ja sam ovdje da im pomognem kao ravnateljica koliko god mogu. Ponosna sam i na to što smo opremili ovaj OHBP. Željeli smo biti biti bolji od drugih ovakvih odjela, a mislim da smo u tome uspjeli. Ne samo da imamo svu potrebnu opremu, već i nadstandard. Kao ravnateljica, s ponosom mogu reći da ćemo do kraja godine popuniti cijelu ovu veliku zgradu nove bolnice i to zahvaljujući državi – istaknula je ravnateljica Grbaš Bratković.

OHBP-u je ovaj okrugli rođendan čestitao i župan Marko Marušić koji je naglasio kako je ovaj odjel pokazao da se samo zajedničkim snagama može naprijed.

-Čast mi je biti ovdje na obilježavanju deset godina OHBP-a u ovom lijepu novom prostoru. U ovu zgradu su uložena značajna sredstva, no ona ne znače mnogo ako nema ulaganja u ljude, liječnike i medicinsko osoblje. Oni dalju dušu ovim zidovima. Mi smo danas jedina županija koja se može pohvaliti dolaskom čak 28 novih liječnika samo u prošloj godini. Očito su prepoznali pozitivno ozračje koje zajedničkim snagama stvaramo. Tome su zasigurno doprinijele županijske subvencije podstanarstva, kamata na stambene kredite, kao i financiranje troškova usavršavanja našem medicinskom osoblju. Za to smo u prošloj godini izdvojili gotovo 1,2 milijuna kuna. Također, stipendije studentima medicine smo povećali s 1000 na 3000 kuna mjesečno. Sve to radimo kako bismo podigli kvalitetu zdravstvenih usluga u županiji – naglasio je Marušić. Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitne medicinu, naglasila je kako je OHBP jedan od rijetkih uređenih sustava u hrvatskom zdravstvu.

-Prije deset godina smo stvarali jednu novu granu medicine za koju smo znali da doprinosi tome da preživi što veći broj ljudi. Danas je OHBP jedan od rijetkih uređenih sustava u hrvatskom zdravstvu. Sve je standardizirano – oprema, prostor, radnici, edukacije, niz protokola. Mi smo tu da pomognemo čovjeku. Svi su oni naša djeca, mame, tate, braća, sestre. To svaka politika treba imati na umu. Upravo zato svima vama želim da ovakvi ostanete i dalje te da i dalje budete na ponos i zadovoljstvo svim građanima – zaključila je Grba Bujević.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!