Grad dodijelio novih 35 stipendija. Uvedena velika novost za stipendiste nakon završenog studija…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar će za akademsku godinu 2022./2023 dodijeliti 35 stipendija. Svaki student će tako primati 106.18 eura (800 kuna). 

Studenti, koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije, koriste stipendiju do kraja redovnog ili izvanrednog studija pod uvjetom da redovno upisuju svaku akademsku godinu o čemu su dužni priložiti potvrdu.

-Grad Bjelovar je promijenio način na koji se dodjeljuju stipendije, sve je digitalizirano, više nema onih famoznih obrazaca, sve se sada može napraviti od kuće s osobnom iskaznicom. Dakle, nema mogućnosti intervencije, računalo je objektivno i drži se kriterija – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak i otkrio novost koju je Grad uveo. 

Ne mora se vraćati novac ako se ne radi u Bjelovaru

-Od ove godine studenti nakon završenog studija više nemaju obavezu vraćati stipendiju ako ne rade u Bjelovaru. Imaju samo obavezu da moraju nastaviti živjeti u Bjelovaru. Mislim da je to dobra odluka, nama kao Gradu je interes da mlade zadržimo ovdje, da ovdje žive, a gdje će pronaći posao, gdje će raditi to je njihova stvar. Ako će pronaći posao u Bjelovaru super, a ako recimo pronađu posao u nekom drugom susjednom gradu, a nastave živjeti u Bjelovaru, zašto bi vraćali novac. Ne želimo nikoga ograničavati da bira između Bjelovara i radnog mjesta – kazao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak. 

Lidija Kos majka je studentice Magdalene. 

-Kćer mi je na drugoj godini fakulteta radne terapije u Zagrebu. Puno nam znači ova stipendija, imamo tri kćeri, još je jedna studentica i obje su na stanu u Zagrebu, tako da će nam ova stipendija jako dobro doći – kazala je Lidija Kos. 

Inga Varga jedna je od dobitnica gradske stipendije. 

Ova pomoć Grada mi puno znači i možemo reći da je to nagrada za uspješno studiranje. Inače studiram predškolski odgoj na Učiteljskom fakultetu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!