Marko Mihajlović o IPEW-u: Čeka nas raznolika glazba. Budite s nama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Točno je 20 godina prošlo od prvog Međunaradnog tjedna udaraljkaša održanog u Bjelovaru. Kako su godine prolazile festival je rastao, a na festivalu su rasli i neki bjelovarski klinci koji su danas iz sasvim druge perspektive uključeni u IPEW. Marko Mihajlović jedan je od njih.

-Nekada sam kao student svirao na festivalu, a danas sam profesor na Muzičkoj akademiji gdje vodim studente i udaraljkaški ansambl BiNg BaNg. Svake godine ih pripremam za nastup na IPEW-u, kao i na različitim drugim festivalima. Osim toga, predajem komornu glazbu i radim sa studentima na pripremama za sviranje u orkestru – kaže Mihajlović koji paralelno radi i u zagrebačkom HNK gdje u orkestru svira timpane te svira u ansamblu za suvremenu glazbu Cantus. Bez obzira na brojne obaveze, ističe, povratak na festival veseli ga iz godine u godinu.

-Sve je krenulo još prije 20 godina, a u međuvremenu se ovaj festival pretvorio je jedan cijenjeni međunarodni festival na koji rado dolaze i strani i domaći gosti. U tih 20 godina publika je imala priliku uživati u brojnim koncertima i dobroj muzici –ističe Mihajlović osvrćući se i na edukativni karakter festivala. Naime, na IPEW-u su svake godine, uz koncerte, organizirane i različite majstorske radionice.

-Za učenike i studente je to veliko bogatstvo jer imaju priliku čuti neke od najvećih i najpoznatijih svjetskih udaraljkaša, pedagoga i solista koji dolaze u Bjelovar sa svojim ansamblima – naglašava Mihajlović dodajući kako se ove godine, nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom, na festival vraćaju strani gosti.

-Program će biti zanimljiv i raznolik. Imamo dva sjajna strana ansambla – jedan iz Belgije, a drugi iz Španjolske. Stiže nam i ansambl iz Labina, a nastupit će i domaće snage Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i već spomenuti BiNg BaNg. U svakom slučaju, čeka nas raznolika glazba. Budite s nama – zaključio je Mihajlović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!