Alen Đuras u finalu Zlatnog studija: U glazbu sam se zaljubio još u Daruvaru kao maleni dječak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Alen Đuras na nedavno održanom Božićnom gala koncertu svojim je glasom osvojio bjelovarsku publiku, no jeste li znali da je ovaj mladi glazbenik naše gore list? Iako je većinu života proveo u Trogiru pa ga publika i poznaje kao Trogiranina, Alen je zapravo Daruvarčanin.

Glazba u genima

-Rođen sam u Virovitici, a do svoje pete godine sam živio u Daruvaru. Naime, moja mama je iz Sirača, a tata iz daruvarske Vrlike. Ondje mi i dan danas živi gotova sva rodbina – od bake i dede preko sestrične i bratića do tete i tetka. I nakon što smo se odselili, vrlo često smo dolazili u Daruvar i Sirač uz koje me vežu samo lijepe uspomene – govori 29-godišnji glazbenik koji se još u daruvarskom djetinjstvu zaljubio u pjevanje. Kako kaže, pjevanje je volio otkada zna za sebe, a glazba je i usađena u njegove gene budući da mu je i otac bio glazbenik. Unatoč ljubavi prema pjevanju, glazbom se ozbiljnije počeo baviti tek nakon srednje škole.

-Moram priznati da sam nekada bio dosta povučen pa me to dijelilo od glazbe, no nakon srednje škole je došao trenutak u kojem je trebalo odlučiti fakultet ili pjesma. Izabrao sam glazbu, upisao Music Talents Split, a riječ je o udruzi koja okuplja mlade pjevače i pjevačice i tako je sve krenulo. Naravno, moja velika odskočna daska bio je The Voice – prisjeća se Alen koji je upravo na spomenutom The Voiceu 2016. godine svojim pjevačkim sposobnostima i osmijehom osvojio i žiri i publiku te natjecanje završio na sjajnom trećem mjestu.

Često u Daruvaru

-Na Voiceu sam upoznao mnoge vrhunske glazbenike, a tada je započela moja suradnja s Antom Gelom s kojim surađujem i sada. Danas je glazba moj život, puno nastupam, puno putujem i u tome uživam. Upravo me glazba odvela u Zagreb gdje danas živim, a to je zapravo sjajno jer sam sada tek nešto više od sat i pol udaljen od Daruvara i obitelji. Rodbinu, baku i dedu posjećujem često, a Daruvar je za mene mjesto odmora i opuštanja – zaključuje ovaj simpatični mladić koji riječi hvale ima i o nedavnom nastupu u Bjelovaru.

-U Bjelovaru sam se osjećao kao kod kuće. Publika je bila divna, organizacija koncerta odlična tako da će mi nastup na Božićnom gala koncertu zaista ostati u lijepom sjećanju – kaže Alen kojemu je 2023. godina započela više nego uspješno. Naime, zahvaljujući glasovima vjerne publike, Alen je jedan od finalista u kategoriji najboljeg mladog lica na glazbenoj sceni Zlatkog studija. 

– Trudim se, puno radim što je publika i prepoznala. Neizmjerno sam sretan što ljudi prate moj rad, što su prepoznali moj trud i dali mi svoj glas. To mi je dodatni vjetar u leđa – zaključuje Alen.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!