Hrvoje Horvat za Klikni.hr: Idemo dobiti Maroko, a onda ćemo se hrabro ‘potući’ s Dancima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izbornik rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat javio nam se iz Švedske gdje se održava Svjetsko prvenstvo. Nakon razočaravajuće utakmice s Egiptom koju su naši reprezentativci uvjerljivo izgubili i puno bolje tekme s SAD-om koju smo dobili s čak 18 golova razlike, večeras izabranici Horvata igraju s Marokom. 

-Sa SAD-om smo igrali dobro, brzo i htjeli smo oprati onaj gorki okus koji nam je ostao nakon utakmice s Egiptom. Svjesni jesmo da SAD nije top reprezentacija, ali pobijediti s 18 razlike nije ni malo lako i to nas veseli. Vidjeli smo i u otvaranju utakmice da su noge i ruke igrača bile teške, rekao bi pod pritiskom, no na kraju smo se razigrali, obrana je bila gušča, onako kako treba i to nam je baš trebalo – kazao je Horvat i nastavlja. 

-Večeras igramo s Marokom. To je reprezentacija koja je bila treća na Afričkom kupu. Pobijedili su jedan Tunis za broncu što dovoljno govori o njima. Na početku prvenstva su imali taj kiks i to nije bila prava slika Maroka. Oni imaju igrače koji igraju u Francuskoj, krasi ih agresivna obrana, čvrsti su, rade puno faulova i to je dosta naporno za napadanje. Mi se moramo postaviti prije svega dobro u obrani postaviti, čvrsto i iz te naše obrane tražiti lake golove – poručio je Horvat kojeg smo upitali gdje vidi Hrvatsku na ovom Svjetskom prvenstvu

-Sigurno da nas je onaj poraz od Egipta odveo na puno teži put. Igramo sada pod većim pritiskom, no mi smo Hrvatska reprezentacija i sa svakim smo spremni do krajnjih granica igrati. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, stepenice se ne mogu preskakati. U drugoj skupini prva utakmica će nam biti odmah s Danskom, ta tekma će puno toga reći i vidjet ćemo da li možemo do tog željenog četvrtfinala. Dok god postoji nada borit ćemo se, dečki će dati sve od sebe, a onda s Dancima ćemo se, kako se kaže, potući pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. Ali najbitnije nam je da ispucamo sav svoj arsenal oružja. Moram se zahvaliti svim navijačima koji nas podržavaju, oni su nam velika podrška i guraju nas naprijed i kad misliš da više nemaš snage, da si gotov, čuješ taj huk s tribina i onda nađeš nešto negdje u sebi da još nastaviš. To je zaista važno i hvala svima – poručio je Horvat. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!