Pozdravi djecu i pazi kako hodaš noću, progutat će te mrak!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 42-godišnjakinje iz Bjelovara zbog optužbi da je prijetila socijalnoj radnici. Ovaj ružan incident dogodio se 27. listopada prošle godine oko 14 sati u prostorijama Centra za socijalnu skrb Bjelovar u Masarykovoj ulici. Majka troje djece koja je ranije osuđivana zbog krađe i neprovođenja odluka za zaštitu dobrobiti djeteta u ciljem da ustraši socijalnu radnicu, rekla joj je da će je progutati mrak. Rekla joj je da pazi kako hoda po noći da je netko ne bi dočekao i ošišao na ćelavo i da sutradan ne bi išla ćelava na posao. Kazala joj je i da pozdravi svoje dijete kod kuće i da ga istuče kao što je nju danas istukla, a te su riječi kod socijalne radnice izazvale opravdani strah.

Optužnicom je predloženo da se 42-godišnjakinji izrekne kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, a produžene su joj i mjere opreza redovitog javljanja u policijsku postaju dva puta tjedno, zabrane približavanja socijalnoj radnici na udaljenost ne manju od 50 metara te zabrane uspostavljanja ili održavanja kontakta s njom. Inače, Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru tražilo je da se 42-godišnjakinji umjesto mjera opreza odredi zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no sud je ipak utvrdio da su zaštitne mjere dovoljne.

Ovaj incident je nastao kad je 42-godišnjakinja stigla na zakazano druženje s djecom u prostorijama Centra za socijalnu skrb u Bjelovaru. Kad je shvatila da na druženje neće stići jedno dijete, potpuno je izgubila kontrolu i ubrzo je nastao potpuni kaos. Verzije koje su istražiteljima tijekom istrage ispričale optužena i djelatnice Centra dijametralno su suprotne.

Dok je 42-godišnjakinja tvrdila da nikome nije prijetila, djelatnice su istaknule kako je bila nasilna i agresivna te da je vikala zbog čega je susret prekinut. Pljuvala je po djelatnicama Centra, zvala je policiju, čak je i pljuvala po ljudima. U jednom trenutku je u ruke uzela vazu i krenula njome prema jednoj osobi u čemu je zaustavljena. (Bjelovrski list/sg)

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!