Program 20. BOK festa bit će atraktivniji nego ikad, ovo je glavni razlog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski odjeci kazališta svoju 20. godišnjicu proslavit će brojnim novim sadržajima i festivalskim atrakcijama, među ostalim i zahvaljujući povećanoj subvenciji Ministarstva kulture i Grada Bjelovara. BOK festu ove godine Ministarstvo kulture udvostručilo je subvenciju na sto tisuća kuna, a za jednak iznos povećano je i financiranje iz gradskog proračuna, čulo se na tiskovnoj konferenciji u utorak na kojoj su bili i Đurđa Adlešič i Goran Navojec, osnivači BOK festa. Adlešič je tada bila gradonačelnica, a danas je predsjednica Kulturnog vijeća, a Navojec je sve do sada bio neslužbeni umjetnički ravnatelj festivala, a sada se tom titulom može i službeno pohvaliti.

Nakon 20 godina i službeno postali festival

„BOK fest je jedan od glavnih promotora Bjelovara ne samo unutar naše županije nego i na razini Hrvatske, što je prepoznalo i Ministarstvo kulture kojemu zahvaljujemo na povećanju izdvajanja sredstava na ovogodišnji festival. Donijet ćemo brojne novosti o kojima je za sada prerano govoriti, ali očekujte neočekivano”, najavio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić te dodao da je BOK fest nakon 20 godina i službeno postao festival nedavnom odlukom Gradskog vijeća, a time je i Navojec službeno postao umjetnički ravnatelj.

Poznati hrvatski glumac našalio se da ga se sad napokon može zvati direktorom te zahvalio na uspješno osmišljenoj prijavnici na natječaj Ministarstva kulture.

„Hvala ovim vrijednim ljudima koji su nas prijavili na natječaj Ministarstva kulture jer ja to nikad ne bih znao napraviti. Nadam se da ćemo znati potrošiti novac koji smo sada dobili, a mogu reći da je 20. godišnjica BOK-a prekrasan doživljaj za koji nisam mislio da ću mu svjedočiti”, poručio je umjetnički ravnatelj Navojec. Dodao je da BOK fest sada dobiva i svoje Festivalsko vijeće u kojemu će biti i predstavnik Ministarstva kulture te da će organizacija sada biti još profesionalnija.

Đurđa Adlešič, predsjednica Kulturnog vijeća Bjelovar, pojasnila je da je povećanje iznosa Ministarstva kulture za održavanje BOK festa posljedica kvalitetnije napisane prijave za natječaj i brojnih uvrštenih novosti o kojima, napomenula je, još uvijek ne smije govoriti.

„U prijavu za BOK fest unijeli smo elemente koje ne smijemo otkrivati, ali mogu reći da je riječ o decentralizaciji, dakle predstave se više neće održavati samo u Bjelovaru, nego i u okolici, pa čak i izvan Bjelovarsko-bilogorske županije”, najavila je Adlešič.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!