Turisti poludjeli za Čazmom, ovo su glavni aduti moslavačke metropole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Broj turističkih dolazaka i noćenja tijekom prošle godine na području Grada Čazme dvostruko je veći u odnosu na prethodnu godinu, no bez obzira na višegodišnje pozitivne trendove, turistička ponuda, pogotovo u smještajnom segmentu, još uvijek ima puno prostora za rast.
„Uzlazni trend koji imamo već niz godina i sve više raste trebao bi biti pokazatelj i smjernica svima nama kako što bolje iskoristiti potencijale kojima raspolažemo. Pri tome mislim na daljnje ulaganje i razvijanje turističke infrastrukture na javnim površinama, ali apeliram ponajprije na naše ugostitelje da prepoznaju ovaj potencijal, prošire ponudu i povećaju smještajne kapacitete, te na OPG-a i naše stanovnike općenito, koji također od svega mogu imati korist. Prodaja domaćih proizvoda, izrada suvenira, sudjelovanje u turističkim manifestacijama ili uključivanje u turističku ponudu našega grada na bilo koji način može za sve biti jako produktivno”, istaknuo je gradonačelnik Dinko Pirak prilikom predstavljanja turističkih rezultata u četvrtak.

U Čazmi je lani ostvareno 3.573 noćenja i 1.165 dolazaka, što je u odnosu na podatke iz 2021. značajno povećanje, točnije 118 posto više noćenja i 105 posto više dolazaka. Iako brojke nisu velike, treba napomenuti da je na području grada i prigradskih naselja trenutačno tek 13 objekata s 28 smještajnih jedinica, odnosno sve zajedno 63 kreveta i 14 pomoćnih ležajeva.

Premalo kreveta

Nedostatak smještajnog kapaciteta svakako je ograničavajući faktor turističkog razvoja jer veće grupe turista ne mogu se odjednom smjestiti u tom gradu. Najveći broj dolazaka zabilježen je u prosincu. Taj podatak ne čudi budući da je čazmanski Advent proglašen trećim najljepšim među malim gradovima u RH, po izboru posjetitelja portala gradonačelnik.hr.

„Izuzetno smo zadovoljni brojem dolazaka i noćenja turista, a vjerujemo da je za to povećanje zaslužno i otvorenje našeg biološkog kupališta i novih lokaliteta za obilazak u sklopu Čazme Nature. U prošloj godini povećali smo i broj naših manifestacija u odnosu na vrijeme prije COVID-a te podigli njihovu kvalitetu, što planiramo i ove godine”, rekla je direktorica TZ Čazma Ivana Sabljak Murlin.

Foto: ustupila TZ Čazma


PODIJELI S PRIJATELJIMA!