Bjelovarska bolnica najlošija u državi prema uvjetima rada. Evo kako ravnateljica to objašnjava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska liječnička komora predstavila je krajem prošle godine novi projekt, Studiju hrvatskog liječništva 2022. Iz njega su proizašle dvije rang-liste hrvatskih bolnica, prema kvaliteti upravljanja i prema uvjetima rada u prošloj godini. Valja napomenuti kako je studija obuhvatila više od pet tisuća liječnika koji su članovi Hrvatske liječničke komore i koji su svojim odgovorima na stotinjak pitanja zapravo rangirali bolnice u kojima rade.

Bjelovarska bolnica tako se našla na obje rang-liste. Prema kvaliteti upravljanja, Opća bolnica Bjelovar zauzela je dobro 9 mjesto, od 41 bolnice koje su na toj listi. No, prema uvjetima rada bolnica je na neslavnom, posljednjem, 41. mjestu. Ravnateljicu bjelovarske bolnice, Sanelu Grbaš Bratković, ne iznenađuju takvi rezultati.

Ona napominje kako je i sama svjesna da na listama nisu sve bolnice koje postoje u Hrvatskoj, a vjeruje kako se bjelovarska našla na posljednjem mjestu po kvaliteti rada, zbog derutnih i loših zgrada, koje su izgrađene još za vremena Austro-Ugarske, a u kojima bolnica još neko vrijeme mora raditi.

Dobri smo u upravljanju, a ovo ćemo popraviti već ove godine

– Takvo loše rangiranje što se kvalitete rada tiče, mislim da se najviše odnosi na kvalitetu opreme koja je zastarjela, a ljudi jednostavno vole raditi s novim stvarima. Uz to, i zgrade su stare i nema smisla uljepšavati situaciju koja je loša. Ali, to ćemo definitivno ove godine popraviti jer imamo i sredstva za opremanje nove bolnice i novu bolnicu, pa će to povećati kvalitetu rada zaposlenom osoblju – pojašnjava i dodaje kako joj je ipak drago da bolnica bolje stoji po pitanju kvalitete upravljanja.

– S ocjenom kvalitete upravljanja sam zadovoljna, meni je drago da su to tako procijenili. Drago mi je da su to realne ocjene, jer bilo je i nekih stvari koje su ocijenili da treba popraviti. I hoćemo – pojašnjava i dodaje da će se generalno potruditi i popraviti i kvalitetu rada.

– To za kvalitetu mi je žao da je tako ispalo, ali već kad uđemo u novu bolnicu, to će se popraviti i sumnjam da će rezultati biti sličan na idućem ocjenjivanju Liječničke komore – zaključuje zadovoljno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!