Upoznajte Hanu Berak, biser domaće likovne scene

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Strana predaha naziv je izložbe Hane Berak čije otvorenje je na rasporedu u ponedjeljak, 23, siječnja, u 16,40 sati. Izložba će biti postavljena u Školskoj knjižnici Srednjoškolskog centra sve do 24. veljače.

Nakon što ste pročitali mjesto i vrijeme kada izložbu možete razgledati, svima vama koji to još niste znali, vrijeme da je da otkrijemo zašto je Hana Berak pravi biser domaće likovne scene. Kako sama kaže, slikanjem se bavi otkad zna za sebe, a do sada je iza nje pet samostalnih i sedam skupnih izložbi. Za ovu koja slijedi pripremila je 44 slike naslikane akrilom i uljanim bojama, a inače koristi i druge tehnike kao što su, recimo, olovka i suhi pastel.

– Inspiraciju sam pronalazila svuda oko sebe. Kada nešto uočim i to me privuče, znam da točno to želim naslikati. Inače idem na tečajeve slikanja i tamo uvijek nešto novo naučim. Voditelji su vrsni i potaknu me za još većom inspiracijom tako što mi tumače kako da dođem do određenog cilja, kako da gledam, koje boje trebam koristiti, kako postići sjenu, a kako odraz, perspektivu, odnose. Zapravo puno toga ovisi o tom nekom unutarnjem osjećaju u odnosu na ono što slikam – pojašnjava ova svestrana mlada slikarica otkrivajući zašto je ovu izložbu nazvala Strana predaha. Kako kaže, to je ona strana u njezinu životu u kojoj se osjeća dobro i koja joj je jako važna.

– Na izložbi su portreti, pejzaži, mrtva priroda, ima tu svega. Crtanje me smiruje. To je moj svijet. Kažu da kada crtam, izgledam kao da sam uronjena i ne obazirem se na ono što se događa oko mene – ističe Hana, ineče učenica trećeg bjelovarske Medicinske škole gdje se školuje za dentalnog tehničara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!