Rock band iz centra grada: Studiramo u različitim gradovima, ali se zbog glazbe svakog vikenda nađemo u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lovro Lukačić na gitari, Fran Šostar na bubnjevima, Petar Miljanić na bass gitari, Lucija Sobota na violini i kao vokal, back vokal Josip Dvoraček te Petar Klinac na klavijaturama i kao vokal šestero su veličanstvenih mladog bjelovarskog rock banda zvučnog imena Hotel Korzo. Iako su mladi i po godinama i stažu ovog benda, glazba je njihova višegodišnja ljubav, a upravo ih je ta ljubav vodila na putu prema svjetlima reflektorima. Kako nam otkriva jedan od članova benda Petar Klinac, u fokusu njihova interesa je rock and roll glazba, a sviraju od klasičnog i progresivnog rocka preko onog alternativnog pa sve do modernijeg rock zvuka. Glazbeni uzori su im Led Zeppelin ili recimo Pink Floyd kada je riječ o svjetskim imenima te Majke ako govorimo o hrvatskoj rock sceni. Svoj put prema zvjezdanom rock nebu krenuli su vjernim obradama velikih hitova upravo ovih bendova. Taj put ovi mladi vrijedni ljudi nastavili su obradama velikih hitova u svom aranžmanu, a nastavili su i svojim autorskim pjesmama. U svega nekoliko mjeseci u njihovom su studiju nastale pjesme Djeca svjetla, Atomic Strings, Plavi hrast, Bijeg, Nema je, Gwendoline….

Vikendi rezervirani za glazbu

-Iako su nas studentske obaveze odvele u različite gradove, upravo nas glazba svakoga vikenda spaja u Bjelovaru. Svaki slobodni trenutak provodimo u studiju u Grgincu, a do sada smo se okupljali i u Plavnicama i u prostoru Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i u Bjelovarskom kazalištu. No zahvaljujući mjestu na kojem smo se uvijek okupljali nakon naših proba osmislili smo naše ime – otkriva Klinac. Naime, riječ je o jednoj zgradi u samom središtu grada koja je nekada bio hotel, ali i javna kuća pa čak i restoran. Kako je korzo jedna od prepoznatljivosti grada iz kojeg dolaze članovi benda, ovi mladi i vrijedni glazbenici pokušavali su osmisliti ime koristeći riječ „korzo”.

-Iako je bilo ideja da se zovemo Plavi korzo ili Žuti korzo, prijatelj koji nije član benda, predložio nam je da spojimo riječi korzo i hotel. Upravo smo to i učinili i tako smo uoči naših prvih nastupa postali Hotel korzo. Prvi nastup imali smo na paviljonu na adventu 2021. godine, a nastupili smo i u Boho parku u sklopu Kulturnog ljeta, na korzu u sklopu Terezijane… – prisjeća se naš sugovornik dodajući kako svi članovi benda posebno cijene konstruktivnu kritiku onih koji su poslušali njihove koncerte.

Počeli stizati pozivi

– Od početka smo se željeli okružiti ljudima koji nam neće laskati, već nas pohvaliti kada smo zaslužili i ukazati na nedostatke kada je to potrebno. Za našu publiku želimo biti naša najbolja verzija i želimo im na našim koncertima ponuditi ono zašto su došli, a to je uživanje u dobrom rock zvuku. Upravo je rock glazba ta koja spaja sve članove našeg benda iako moram reći da privatno slušamo dosta raznovrsnu glazbu – od Miroslava Ilića do Black Sabbath. Za nas glazba nema granica – ističe Klinac dodajući kako za stvaranje glazbe inspiraciju pronalaze u različitim životnim situacijama. Prepoznala je to i bjelovarska publika koja sve češće želi čuti Hotel Korzo. Upravo zato na adresu članova ovog mladog benda počinju stizati pozivi za nastupe u različitim bjelovarskim ugostiteljskim objektima, a jedan od ciljeva im je nastupiti i na festivalu demo bendova koji bi se trebao održati ovog ljeta u organizaciji bjelovarskog CUK-a.

-Naravno, to nam daje vjetar u leđa jer nam pokazuje da smo na dobrom putu. Glazba je umjetnost u kojoj uživamo i od koje, unatoč svim obavezama i dosta gustom rasporedu, nećemo odustati – zaključuje ovaj vrijedni mladić koji trenutno vrlo uspješno žonglira između obaveza na fakultetu, benda, Bjelovarskog kazališta gdje je dio glumačke ekipe i pisanja scenarija.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!