CUK osigurao novih 15 tisuća eura: U Bjelovar stiže cijenjeni Lado!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar uspješno je zagazio u 2023. godinu. Tijekom posljednjih šest mjeseci vrijedno se radilo na pripremi projekata koji su prijavljeni na natječaj Ministarstva kulture i novih medija, a odlične vijesti u CUK stižu gotovo svakodnevno. Do sada je CUK-u kroz natječaje spomenutog ministarstva odobrena potpora za četiri projekta – Rock festival “Zbrda, zdola”, koncertno gostovanje Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, Mala škola animiranog filma i projekt nabave informatičke opreme. Ukupno je odobreno 112 tisuća kuna, odnosno gotov 15 tisuća eura za četiri projekta koje će CUK realizirati tijekom 2023. godine.

– Unazad nekoliko godina CUK uspješno aplicira na natječaje i jako smo ponosni što je Ministarstvo prepoznalo naš rad i projekte koji su spremni za realizaciju tijekom 2023. Ministarstvo kulture i novih medija svake godine putem potpora sudjeluje u sufinanciranju programa koji se ističu svojom kvalitetom, a financijske potpore potvrda su da nastavljamo raditi odličan posao. U CUK-u izazovi na provedbi odobrenih projekata tek počinju, ali smo spremni i jako se veselimo što su svi dosadašnji projekti imali zavidan interes javnosti. Možemo najaviti da naše sugrađane očekuje još bogatija kulturna ponuda čijom ćemo provedbom na bjelovarsku kulturnu kartu upisati nova događanja i koncertna gostovanja – ističe Ivana Hrpalo, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Dodaje kako u CUK-u uspješno apliciraju i na sredstva iz fondova Europske unije pa su tako trenutno u realizaciji dva projekta obrazovanja odraslih. Osim toga, u trenutno su u iščekivanju rezultata na još dva prijavljena natječaja, a riječ je o projektima plesne umjetnosti i razvoja publike i natječaja AEM za promicanje medijske pismenosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!