Upisi u prve razrede: Nema više poziva na kućne adrese, ali nema ni problema…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je lani ukinuto slanje poziva za upise u prve razrede osnovnih škola, ova praksa nastavila se i ove godine.

Dakle, pozivi roditeljima budućih prvašića neće stići na kućnu adresu, a termin za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta objavljeni su na web stranicama škola i u školama. Ono što roditelji trebaju znati da su sva djeca koja do 1. travnja 2023. godine navršavaju šest godina školski obveznici i prolaze postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja koji se provodi u školi kojoj pripadaju prema mjestu stanovanja.

Iznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati i djeca koja će šest godina navršiti do 31. prosinca 2023. godine. Iako svaka škola sama svojim budućim prvašićima dodjeljuje točne termine za postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja, u svima njima ono će biti provedeno u narednim mjesecima, a najkasnije do početka nove školske godine.

-I prošle godine se pozivi roditeljima nisu slali i nismo imali nikakvih problema. Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece u OŠ Veliko Trojstvo obavljat će se tijekom mjeseca travnja, prema terminima koji se nalaze na našoj web stranici. Roditelji prema početnim slovima prezimena djeteta trebaju pronaći termin za svoje dijete i tada doći na pregled u školu. Tako je bilo i prošle godine i zaista nismo imali problema. Roditelji su uglavnom znali kamo im djeca pripadaju, a eventualne nejasnoće oko termina smo riješili zajedno. Tako će biti i ove godine. Škola je na raspolaganju našim roditeljima – kazala je Sanja Vranješević, ravnateljica Osnovne škole Veliko Trojstvo na čijem je popisu za sljedeću školsku godinu 24 školska obveznika, a sličan broj mališana je upisan je prošle godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!