Bjelovar bi uskoro mogao dobiti dvije nove sportske dvorane, evo gdje će se graditi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je svojevremeno na projekt izgradnje sportske dvorane na Boriku na neko vrijeme stavljena pauza, ovo je pitanje sada ponovno aktualizirano. Naime, nedavno je objavljen plan javnih poziva za novo EU financijsko razdoblje. Određena sredstva predviđena su i za sportske dvorane, a gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak potvrdio je da Grad ima tendenciju prijavljivati ovaj projekt na natječaje europskih fondova.

-Mnogi su nas kritizirali i postavljali pitanje što će biti s tom dvoranom, no mi smo svojevremeno u realizaciju ovog projekta krenuli u partnerstvu s MORH-om koji je privremeno zaustavio samu realizaciju. Ta dvorana ima građevinsku dozvolu, a na samo projektiranje smo potrošili godinu dana, no onda je došao covid, nabavka aviona, a MORH je smanjio svoj proračun i naravno da se štedjelo upravo na ovakvim stvarima. Međutim, ovo sjajna prilika da se ponovno aktualizira gradnja te dvorane – otkrio je Hrebak.

Prije par godina, Grad je ishodovao građevinsku dozvolu za dvoranu na Boriku, a nakana je bila da pola sredstava osigura Grada, a pola MORH. Međutim, sve je zaustavljeno. Sada kada se otvara mogućnost financiranja putem europskih projekta, realizacija ovog projekt mogla bi biti nadohvat ruke.

No tu dobrim vijestima nije kraj. Naime, dvorana na Boriku nije jedna sportska dvorana o kojoj razmišljaju u Gradu. Druga je planirana na sjeveru grada uz tamošnju buduću osnovnu školu.

– Kada je riječ o dvorani, mi imamo i spreman projekt u sklopu osnove škole na sjeveru grada. Ministarstvo obrazovanja iz NPO-a na raspolaganju ima nekoliko stotina milijuna kuna namijenjenih upravo za gradnju novih škola. Naš projekt škole je spreman, a s tim projektom ide i dvorana. Natječaj bi trebao biti objavljen u sljedećih nekoliko tjedana. Sigurno ćemo se prijaviti za gradnju nove škole i dvorane u sklopu te škole, a nadam se da ćemo i povući sredstva – zaključio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!