[FOTO] Druženje u autu uz rijeku umalo završilo kobno, intervenirali i vatrogasci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čazmanski vatrogasci jutros su na poznatom gradskom izletištu Vustju imali nesvakidašnju intervenciju. Iz jednog od nabujalih rukavaca Česme izvukli su osobno vozilo u kojem, srećom, nije bilo ljudi.

-Automobil smo uočili u našoj redovnoj ophodnji, jedva se je nazirao u vodi. Srećom, bio je prazan, a na mjestu nesreće se pojavio i mlađi par koji ga je ondje ostavio, nakon što su zapeli u vodi na putu koji vodi prema ribarskoj kući – ispričao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čazma Tihomir Brnjanec.

Sreća je nesreći što prilikom ovog „izleta“ nitko nije stradao jer situacija uz česmu na čazmanskom području nije bajna. Stoga tamošnji vatrogasci upozoravaju građane da se do smirivanja vremenskih prilika suzdrže od ovakvih aktivnosti.

-Vodostaj Česme je trenutno na oko 520 centimetara, što je tridesetak centimetara manje nego prije nekoliko dana. Situacija nije alarmantna, no svakako treba biti na oprezu. Posebno kad je riječ o rukavcima Česme koji se izlijevaju po okolnim poljima i livadama. Dok se voda ne povuče, najbolje je do daljnjeg suzdržati se od ovakvih avantura, od šetnje ili vožnje poljskim i šumskim putovima jer nikada ne možete znati krije li se ispod vode neka rupa, srušeno stablo ili nešto slično. Osim toga, taj je teren teško pristupačan i za naša teška vatrogasna vozila pa nam to otežava potencijalne intervencije – tumači Brnjanec.

Dodaje kako su čazmanski vatrogasci čitavo vrijeme na oprezu. Unatoč lošem vremenu i nabujaloj rijeci, osim ispumpavanja podruma i bunara te jutrošnje akcije na Vustju, nisu imali većih intervencija, a nadaju se da će tako do smirivanja vremenskih prilika i ostati.

Situaciju je komentirao i čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.

-Pratimo nivo rijeke Česme koji raste, bojimo se poplavljivanja. Neka naselja imaju problema poput Andigole koji ostane odsječen kada se voda digne. Problem postoji i u Komuševcu. Na kraju dolazimo do zaključka da se svi naši kanali trebaju uređivati kontinuirano kako bi imali što manje problema u ovakvim situacijama. Prošli tjedan ispumpavali smo vodu, a sigurno ćemo morati još. Nadamo se da će kiša što prije stati – rekao je gradonačelnik.  

Foto: JVP Čazma


PODIJELI S PRIJATELJIMA!