U centru Rovišća niče još jedan velebni objekt, evo u čemu će mještani uskoro moći uživati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sredinom sljedeće godine mještani Rovišća pored Bjelovara moći će uživati u još jednom novom objektu u središtu sela. Ovoga puta riječ je o modernoj tržnici s vanjskim i unutarnjim prodajnim i poslovnim prostorima ukupne veličine 800 četvornih metara koja će gotovo u sto-postotnom iznosu biti financirana iz EU fondova. Ugovor o izgradnji i nadzoru objekta vrijednog 1,32 milijuna eura potpisali su u srijedu načelnik Slavko Prišćan i predsjednik Općinskog vijeća Luka Markešić s predstavnikom izvođača radova, bjelovarske Hidroregulacije i nadzornog inženjera Igora Kolara.

Idealna lokacija

„Izgradnjom nove tržnice našim OPG-ima i poljoprivrednicima osigurat ćemo atraktivan prostor na idealnoj lokaciji u centru Rovišća za prodaju domaćih proizvoda, a bit će tu i dodatnih prostora za prostora za obrtnička zanimanja poput frizera, krojača, malih trgovina i slično. U samom centru Rovišća imat ćemo mjesto gdje će ljudi moći doći, kupovati i koristiti taj prostor sa zadovoljstvom”, istaknuo je načelnik Prišćan.

Spomenuo je i da kroz centar Rovišća prolazi državna cesta prema Zagrebu, a velik broj putnika svakodnevno se zaustavlja i na štandovima pored ceste kupuje lokalno voće i povrće i ostale namirnice. Buduća tržnica smještena je neposredno uz državnu cestu i raspolagat će velikim parkirališnim prostorom pa Prišćan očekuje da će je posjećivati i dio putnika namjernika.

Kazao je i da je na javni natječaj pristiglo sedam ponuda u rasponu od 1,32 sve do 1,7 milijuna eura te da je ponuda bjelovarske tvrtke Hidroregulacija bila najpovoljnija. Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci, a radovi bi mogli početi već idućeg mjeseca.

„Centar Rovišća postaje pravi mali gradić s vrtićem, Kulturnim centrom, Domom zdravlja, ljekarnom, bankom, osnovnom školom, sportskom dvoranom i svim ostalim što je potrebno za ugodan život. Uz tržnicu, planiramo i izgradnju poslovno-stambene zgrade kojim ćemo zaokružiti investicije”, poručio je načelnik Prišćan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!