Napustio nas je Miroslav Martinić, legenda bjelovarskog novinarstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovaru je danas, u 75. godini, iznenada preminuo poznati bjelovarski novinar Miroslav Martinić. Tužnu vijest je na društvenim mrežama objavila njegova supruga Branka. Martinić je bio jedno od najpoznatijih imena na lokalnoj medijskoj sceni. Prve novinarske korake napravio je na nekadašnjem Radio Bjelovaru, a javnosti je poznatiji kao novinar i suradnik najvećih nacionalnih dnevnika, Jutarnjeg i Večernjeg lista. Svojedobno je primio javno priznanje Pečat Grada Bjelovara za osobite zasluge u novinarstvu.

Posljednjih nekoliko godina Martinić je proveo u mirovini, no u njegovu slučaju ti trenuci bili su sve, samo ne mirovanje. Do posljednjeg trenutka svojim je životnim stilom i neiscrpnom energijom potvrđivao onu staru istinu – jednom novinar, uvijek novinar. Svakodnevno je marljivo zavirivao u tiskovine, pratio vijesti na TV-u i portalima, izrezivao iz novina zanimljive članke i slao ih mlađim kolegama, s iskrenom željom da bude od koristi i na usluzi. I bio je, baš svaki put. Kontaktirao je sa svojim Bjelovarčanima putem Facebooka na kojem je predano bilježio svoja promišljanja, pisao crtice o svome gradu i njegovim ljudima. Koliko su njegove riječi značile Bjelovarčanima svjedoče stotine lajkova i komentara ispod njegovih objava. Ma koliko se trudili, nećete ondje naći niti jednu negativnu reakciju.

Miroslav Martinić bio je vrhunski novinar, veliki radnik, istinski lokalpatriot. Pamtit ćemo njegove tekstove i novinarske savjete, sa sjetom ćemo pregledavati njegove fotografije i izreske iz novina, ali kad pomislimo na njega sutra, idući tjedan ili za deset godina prvo čega ćemo se sjetiti jest to da je bio dobar i velik čovjek.

Dragi Miro, hvala Vam na svemu! Počivajte u miru…


PODIJELI S PRIJATELJIMA!