Počinje sezona sajmovanja u Gudovcu: Očekuje se gotovo 200 izlagača

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Veljača u Gudovcu rezervirana je za održavanje Međunarodnog pčelarskog sajma. Riječ je o sajmu koji ove godine postaje punoljetan, ali i koji ovoga puta dolazi u varijanti 3 u 1. Naime, uz Pčelarski sajam, 4. i 5. veljače, na sajamskom prostoru u Gudovcu održat će se i 9. Izložba vina i vinogradsrske opreme, a po prvi put u ovom terminu i 2. Sajam vjenčanja.

-Sve hale će biti popunjene. Jedva uspijevamo smjestiti sve koji žele doći. Vjerujem da će ponuda biti izuzetno zanimljiva našim posjetiteljima. Naš pčelarski sajam je najveći u regiji, a najveći dio sajamskog prostora bit će popunjen upravo pčelarskom opremom i proizvodima od pčela. U sklopu sajma imat ćemo i stručna predavanja koja organizira Hrvatski pčelarski savez, a koja su iz godine u godinu izuzetno posjećena – najavio je Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma dodavši kako će čitava jedna hala biti rezervirana sa Sajam vjenčanja, a ovogodišnja novost je i ocjenjivanje vina na državnom nivou. Naime, Bjelovarski sajam u suradnji s Hrvatskim poljoprivrednim zadružnim savezom će u subotu organizirati ocjenjivanje vina na kojem će pet enologa birati najbolje među stotinjak uzoraka. Nedjelja će pak biti rezervirana za ocjenjivanje medenjaka i paprenjaka.

-Kada se sve zbroji, očekujemo oko 200 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Poljske. Kako imamo više sajmova koji se održavaju paralelno, očekujemo i dobru posjećenost, a naša vrata su za posjetitelje otvorena i u subotu i u nedjelju od 9 do 17 sati. Cijena ulaznica iznosi 4 eura za odrasle i 3 eura za djecu, umirovljenike, invalide i grupne posjete. Također, osigurat ćemo kartično plaćanje na ulazu – otkrio je Salaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!