[FOTO] Dežanovčani dobili moderni vrtić, više ne moraju do Daruvara i Garešnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Dežanovcu pored Daruvara u petak je svečano otvorena novoizgrađena zgrada dječjeg vrtića vrijedna 640 tisuća eura za 30 mališana u potpunosti financirana putem EU fondova. Svečanu vrpcu presjekao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, istaknuvši da je riječ o jednom od 200-tinjak dječjih vrtića finnaciranih putem mjere 7.4.1, razvoj ruralne infrastrukture čiji je cilj zadržavanje postojećih, ali i privlačenje novih stanovnika u ruralnim područjima.

“U vrtiću smo otvorili pet novih radnih mjesta, ali možemo reći da na zapošljavanje utječemo i na indirektan način tako što će roditelji ove djece sada moći raditi jer imaju riješenu skrb o njima”, kazao je državni tajnik Majdak te dodao da se s mjerom 7.4.1 nastavlja do 2027. godine, ali i da će se izgradnja vrtića moći financirati i iz mjera Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Načelnik Općine Dežanovac Josip Stjepanović rekao je da je otvorenjem vrtića ostvaren 30-ogodišnji san mještana te da roditelji mališana više neće imati potrebu voziti djecu u Daruvar, Garešnicu i druge okolne gradove i općine.

“Trenutno vrtić pohađa 20-ak mališana, no očekujemo se da će kapacitet uskoro biti u potpunosti popunjen. Mjesečna cijena iznosi 70 eura za prvo dijete, a 20 posto manje za drugo dijete, dok općina sufinancira ostatak do komercijalne cijene”, kazao je načelnik Stjepanović. Svečanosti otvorenja nazočio je i župan Marko Marušić u društvu zamjenice Marije Jungić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!