Grad Bjelovar diže cijenu vrtića. Evo za koliko i zašto…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar odlučio je podići cijenu vrtića s 400 na 500 kuna. Za razloge podizanja cijena upitali smo zamjenika gradonačelnika Igora Brajdića. 

-Da, podigli smo cijenu vrtića, ali krenimo redom. Prvo su privatni vrtići 1.11. prošle godine podigli cijenu s 400 na 500 kuna zbog inflacije na hranu. Grad je sada u siječnju podigao cijenu vrtića također s 400 na 500 kuna, a razlog je strahovito povećanje cijena energenata. Vrtići imaju ugovor s Međimurje plinom i za pet objekata došao je račun od čak 76 tisuća kuna. Prošle godine u isto vrijeme račun je iznosio 19 tisuća kuna. To je zaista ogromna razlika – kaže Brajdić i dodaje. 

-Jaslice u Franjevačkoj ulici su dobile račun 12 tisuća kuna za plin, a prošle godine pet tisuća u isto vrijeme. One pak imaju ugovor s Gradskom plinarom Zagreb. Ostati na 400 kuna je potpuno neodrživo iako neće biti lako ni s 500, ali više od toga nećemo povećavati. Inače, Grad Bjelovar sufinancira vrtiće s 1770 kuna po djetetu, a imamo 570 djece u vrtićima – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!