Nožem izbodena poznata psihijatrica, bivša šefica u bjelovarskoj bolnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poznata psihijatrica prim.mr.sc. Elvira Koić, koja je svojedobno bila šefica Djelatnosti za psihijatriju u bjelovarskoj Općoj bolnici, ozlijeđena je u subotu popodne u svojoj ordinaciji u Virovitici kada je na nju nasrnula 37-godišnja pacijentica i ubola je nožem, javlja Večernji list. Liječnica je prevezena u Opću bolnicu Virovitica gdje joj se pruža pomoć, a kako se doznaje, nije u životnoj opasnosti. Pacijentica je uhićena.

Elvira Koić poznata je psihijatrica koja je velik dio karijere posvetila radu s hrvatskim braniteljima oboljelima od PTSP-a.

Kako se navodi u njezinom životopisu na stranicama Nakladne kuće Verbum 57-godišnja Elvira Koić rođena je u slavonskoj Orahovici, kraj koje je u Čačincima provela djetinjstvo. Studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu. Nakon Domovinskog rata, radila je u obiteljskoj medicini, a potom specijalizirala psihijatriju na KBC Rebro u Zagrebu. Kao psihijatar opće prakse u Općoj bolnici u Virovitici postala je primarijus i subspecijalist socijalne psihijatrije i psihijatrije u zajednici. Aktivni je član različitih stručnih liječničkih društava i udruga civilnog društva, a voditelj je Hrvatske udruge za prevenciju suicida (HUPS). Voditeljica je odjela za socijalnu psihijatriju u neuropshijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači, a vodi i svoju privatnu ordinaciju. U permanentnoj je edukaciji, piše stručne i znanstvene radove. Objavila je knjigu Pitali ste psihijatra, piše Večernji.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!