Čazmi ‘sjeda’ 92 tisuće eura iz NPOO-a, novac će iskoristiti za projektiranje važnog objekta za srednjoškolce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Srednja škola Čazma dobila je bespovratnih 92 tisuće eura Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za izradu projektne dokumentacije za budući učenički dom, priopćili su u ponedjeljak iz gradske uprave.

Srednja škola Čazma, uz potporu Grada Čazme, početkom prošle godine prijavila se na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u području digitalne transformacije i zelene tranzicije. Projekt čija ukupna vrijednost iznosi 102 tisuće eura izradila je Razvojna agencija Čazma, a ostvareno je pravo na bespovratnu potporu od 92 tisuće eura, odnosno 90 posto.

Cilj projekta je izrada projektne dokumentacije, za potrebe ishođenja građevinske dozvole, za izgradnju doma školskog centra namijenjenog učenicima s prebivalištem izvan Čazme. Dom školskog centra Čazma planiran je na dvije tisuće četvornih metara na lokaciji uz Srednju školu Čazma te smještajem za 30-ak učenika.

Osim smještajnih jedinica, osigurat će se prostor za održavanje praktične nastave te dnevni boravak za stanare doma. Izradom projektne dokumentacije, a kasnije i realizacijom projekta, stvorit će se uvjeti za privlačenje djece iz drugih dijelova Hrvatske u srednjoškolsko obrazovanje na području grada Čazme, poručuju iz gradske uprave.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!