Vozač u centru Bjelovara napuhao gotovo dva promila. Evo koliko prometnih nesreća se dogodilo…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su s ciljem smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica tijekom proteklog vikenda od 27. do 29. siječnja nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, posebice one tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

U provedenom pojačanom nadzoru ukupno su utvrdili 236 prometnih prekršaja od čega po kategorijama „četiri glavne ubojice“ izdvajamo:

-16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,97 g/kg, izmjerena kod 55-godišnjeg vozača u Bjelovaru,
-150 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Doljanima i ona je iznosila 113 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
-11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-12 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
4-7 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju na prometnicama PU bjelovarsko-bilogorske dogodilo se 10 prometnih nesreća. Osam s materijalnom štetom, od čega pet na bjelovarskom, dvije na daruvarskom te jedna na čazmanskom području. Dvije prometne nesreće bile su s ozlijeđenim osobama, jedna na bjelovarskom području u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene te jedna na čazmanskom području u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!