[FOTO] Daruvarčanka Valerija u Beču posjetila svjetski poznatu izložbu o Harryju Potteru. Evo dojmova…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR/BEČ – Uvid u čaroban, uvijek zanimljiv život najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu nudi bečka izložba Harry Potter: The Exhibition. Ako ste oduvijek sanjali i potajno željeli da i vi možete iskusiti čarobni život koji je proživio Harry Potter, onda vas upravo interaktivna izložba otvorena sve do 19. ožujka, može prebaciti u neki drugačiji i čarobni svijet.

Izložbu je, i to zahvaljujući božićnom poklonu kojeg je dobila od sestre koja živi u Beču, posjetila i Daruvarčanka Valerija Kepčija. Veliki je obožavatelj priča o tom čarobnjaku, a svake godine pogleda sve filmove i pročita sve knjige i napominje kako joj to nikad nije dosadno. Zato je izložba bila pravi pogodak.

– Imaš osjećaj kao da je sve direktno izašlo s filmskog seta. Jako je kvalitetno i dobro napravljeno – započinje priču o izložbi.

Budući da je izložba interaktivna, svi su posjetitelji, nakon dolaska i registracije narukvice, mogli aktivno sudjelovati i zaigrati igre u sklopu izložbe, pa je svaki posjetitelj mogao birati kojoj će kući pripadati ili koji je štapić za njega. Ipak, da bi kvalitetno obišli izložbu, uzmite si dovoljno vremena, poručuje Valerija.

-Trebalo nam je oko sati i pol da obiđemo izložbu, ali mi nismo sve čitale, a audio vodič smo poslušale kod kuće. Tako da vjerujem da obilazak uz sve to traje i preko dva sata – priča nam i napominje kako je oduševljena izložbom i ne može ništa posebno istaknuti.

– Sve mi se svidjelo i tako sam se dobro osjećala. Tek kada je izložba prošla, sjetila sam se da nije bilo nigdje prikaza Zakutne ulice i nekih drugih detalja. No, s druge strane detaljno je prikazana soba Dolores Umbridge, Harryjeva sobica ispod stepenica i još hrpa nekih detalja koji su me oduševili – pojašnjava i dodaje da se mogu saznati i neki detalji koji se kriju iza kulise.

– Ima raspisano kako je napredovao tok filma, što su radili sa šminkom i kako je ona gradirala kad su se glumci prljali, kako su mijenjali odjeću zbog određenih scena i što su s njom radili da bi bila u određenom stanju, da bude to sve efektno – priča.

Dodaje kako je posjećenost izložbe prosječno dobra, ali kada ju je ona gledala, čak i nije bilo velike gužve.

– Mi smo bile u zadnjem terminu u danu, došle smo u ponedjeljak. Ulazi se svakih pola sata, mi smo došle oko 17:30 – 18 sati, a izložba sama otvorena je do 19, odnosno 19:30 pa je bilo pomalo knap što se vremena tiče, ali nije bilo gužve – zaključuje priču Daruvarčanka Valerija.


FOTO: PRIVATNA GALERIJA (V. KEPČIJA)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!