Sokolana i Đački dom idu u obnovu, što s učenicima koji ondje imaju nastavu?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema najavama iz Gradske uprave, do sredine veljače trebala bi započeti obnova bjelovarske Sokolane i bivšeg Doma učenika. Osim za Grad, koji radove mora završiti do lipnja, ta novost predstavlja izazov i za ravnatelje škola čiji učenici u spomenutim objektima pohađaju nastavu. Podsjetimo, u Sokolani više škola ima nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, dok Dom učenika za svoje potrebe koriste učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinkog te Medicinske škole Bjelovar. Privremeno rješenje je pronađeno.

-Problem Sokolane već smo riješili. Naime, učenici Obrtničke i Tehničke škole, koji su do sada ondje imali nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, s početkom novog polugodišta već su krenuli na nastavu u dvorani Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole, odnosno u srednjoškolski centar. Kad je riječ o Domu učenika, u dogovoru s Gradom, učenici Glazbene i Medicinske će se do 20. veljače iz tog objekta privremeno preseliti u bivšu upravu zgradu Elektrometala u Rusanovoj ulici – otkriva županijska pročelnica za obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac.

Normalno na nastavu svi bi se učenici trebali vratiti iduće školske godine – Tehnička i Obrtnička u novoobnovljenu Sokolanu, a Glazbena i Medicinska u vlastite nove zgrade.

-Do iduće školske godine za nastavu bi trebala biti spremna i nova Glazbena škola koju čeka još samo zvučno opremanje, kao i Regionalni centar kompetentnosti koji se također treba samo opremiti – kaže pročelnica Prugovečki Klepac.

Privremeno rješenje pronašao je i Gimnastički klub Bjelovar koji je također koristio Sokolanu. Ovih dana na društvenim mrežama su se pohvalili kako će do daljnjega za treninge i druge aktivnosti koristiti društveni dom u Klokočevcu.

Gimnastički klub privremeno se smjestio u domu u Klokočevcu (Foto: FB Gimnastički klub)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!