/FOTO/ Garešnički vatrogasci odradili preko 20 intervencija, spasili i novu školu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog olujnog vjetra koji je rušio sve pred sobom, vatrogasci diljem županije danas imaju pune ruke posla. Od jutra ne staju niti pripadnici garešničke Javne vatrogasne postrojbe i članovi tamošnjih DVD-a koji su do večeri odradili čak 23 intervencije.

-Riječ je uglavnom o padovima stabala, električnih stupova i oštećenim krovovima. Nekim ljudima vjetar je u potpunosti otpuhao nadstrešnice u polja. Uspjeli smo danas sanirati najkritičnije, no posla ćemo imati i sutra – otkriva zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Garešnica Tomislav Kunješić.

Šteta je značajna, no mogla je biti još i veća upravo da nije bilo pravovremenih intervencija vatrogasaca. Spašen je danas tako i krov nedavno obnovljene škole u Garešnici.

-Srećom, na vrijeme smo primijetili da je vjetar oštetio jednu lajsnu pa smo odmah intervenirali, sanirali štetu i tako spriječili da vjetar uništi krovište – kaže Kunješić.

Osim vatrogasaca, čitav dan na garešničkom području neumorno rade i djelatnici HEP-a. Oštećen je velik broj drvenih električnih stupova, no o snazi današnjeg olujnog vjetra možda najbolje svjedoče fotografije betonskih stupova koje je vihor slomio poput čačkalica.

Foto: JVP Garešnica

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!