Mladi bračni par iz Rovišća otkriva zašto ljubav i posao idu zajedno!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ljubav i posao? Te dvije riječi ili mogu biti najbolja kombinacija za biznis iz snova ili se taj san može pretvoriti u pravu noćnu moru. Uoči Valentinova, odlučili smo potražiti par koji radi zajedno i koji to zajedničko radno vrijeme voli provoditi zajedno. Oni su Danijela i Danijel Hren iz Rovišća, a motiv za otvaranje njihove tvrtke naziva “D&D design” pojavio se u tijeku priprema za vjenčanje.

– U braku smo pola godine. Pitanje kako smo odlučili pokrenuti svoj biznis je počelo s organizacijom našeg vjenčanja, kada smo vidjeli koliko je teško doći do određenih stvari, odnosno dekoracije i koliko je to danas sve dosta skupo, i traženo. Tako da smo odlučili da ćemo nakon vjenčanja pokrenuti svoju firmu i kupiti laser za rezanje. Budući da smo mi Danijela i Danijel odlučili smo nazvat firmu po našim inicijalima, D&D design d.o.o. U početku smo radili razne lampe i dekoracije, ali s vremenom smo se odlučili isključivo samo raditi drvene karte svijeta, Europe i Hrvatske, što se pokazalo dobro odlukom – kažu.

Da se ideja usmjerena samo na drvene karte pokazala dobrom odlukom potvrđeno je ubrzo nakon svečanog otvorenja preuređene Osnovne škole Rovišće. Naime, Danijela i Danijel svojoj su bivšoj školi odlučili pokloniti drvenu kartu svijeta, a lijep i kvalitetan izgled karte uskoro su u svojim prostorima poželjele i druge škole, pa čak i one izvan Bjelovarsko-bilogorske županije.

U stihovima “Kad se male ruke slože, sve se može” jasno je izrečeno što čini uspješna suradnja, a kada tome pridodamo zaljubljene ruke, granice ne postoje.

– Da. Smatramo da je moguće povezati ljubav i biznis. Mi volimo provoditi vrijeme zajedno tako da ne vidimo ni jednu manu u zajedničkom radu. Mi jednostavno volimo kroz sve zajedno prolaziti u životu, bilo to privatno ili poslovno. Velika smo podrška jednom drugom, a to je ono najbitnije – poručili su Danijela i Danijel.

Nesuglasica, priznaju, ima, ali to njihovo poslovanje čini još čvršćim.

– Uvijek postoje neke nesuglasice, što je normalno. Upravo zbog toga što se jako dobro slažemo, razumijemo, kroz razgovor vidimo sve prednosti i mane za neke nove ideje, i zajedno odlučimo što je najbolje. Ako se netko ne slaže s nekom idejom u potpunosti, opet smo podrška i idemo probat – navode.

Na pitanje kako odvajaju privatno vrijeme od poslovnog, kažu da radno vrijeme ne postoji kada si sam svoj gazda, ali da se uvijek nađe vremena za odmor i opuštanje van posla. Ipak, taj odmor ne isključuje uvijek razgovor o poslu.

– Da, pričamo izvan radnog vremena jer to je vrlo kreativan posao i uvijek dođu neke ideje, razmišljanja dolaze – kažu.

Tko je gazda na poslu? – Najviše se sluša Danijela haha. Ma slušamo jedan drugog međusobno – rekli su.

Ako se i sami pitate trebate li partnera gledati i slušati i na poslu, osim doma, evo savjeta.

– Svakako bi preporučili ostalim parovima da krenu zajedno u biznis. Ako se jako dobro slažu privatno, i vole provoditi vrijeme skupa, ne vidimo razlog zašto ne bi i poslovno. Prije svega jako je bitno razumijevanje i međusobna podrška – zaključuju.

Čini se da ljubav i posao idu zajedno, posebno kada ljubavi u vezi ili braku doista ima. Ipak je ona, jača od svega.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!