[FOTO] Više od 40 tisuća eura za igranje videoigara u Osijeku. Na popularnom Wanderconu bili su i Bjelovarčani!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovog vikenda u Osijeku se održao “Wandercon” – jedan od najvećih gamerskih festivala u Hrvatskoj i regiji.

Ukupni nagradni fond za najbolje u igranju videoigara bio je težak više od 40,000 eura, a na osječkom festivalu novih tehnologija i zvijezda društvenih mreža u polju gaminga sudjelovao je i poznati Bjelovarčanin.

Antun Augustović ili poznatiji kao Anril koji na svom Tik Tok profilu ima više od 300 tisuća pratitelja, gostovao je na “Wanderconu”.

@.anril Reply to @dejavuuuju #videogames #gamingontiktok #bussanitrom #balkan #croatia ♬ original sound – anril

Industrija videoigara u Hrvatskoj jedna je od industrija s najvećim rastom posljednjih godina, stoga ne čudi kako se pojavljuje sve više onih koji žive od videoigara. Jedni stvaraju stvaraju edukativan ili zabavni sadržaj za društvene mreže vezan uz videoigre, dok se drugi natječu na gaming turnirima za velike iznose.

Wandercon nije bio samo veliko druženje pripadnika gaming zajednice u osiječkoj dvorani Gradski vrt. Predstavljale su se nove videoigre i tehnologije koje omogućavaju brzi rast ovoj industriji.

Također, bilo je i ambasadora održivog razvoja. Hrvatska tvrtka White Shark koja nudi gaming periferije najavila je zaokret u svom poslovanju. Ponudit će ekološki održive proizvode  od recikliranog materijala, a naglasak stavljaju na zaštitu mora i morskih pasa.

Antun Augustović “Anril” na štandu tvrtke WhiteShark

PODIJELI S PRIJATELJIMA!