[VIDEO] Nakon što sam izbjegao smrt, napisao sam pjesmu koju sam posvetio posebnoj osobi…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mladi bjelovarski glazbenik Dalibor Turković Dado ovih je dana javnosti predstavio svoj prvi studijski uradak – pjesmu „Nezamjenjiva“. Iako je iza njega, kako sam kaže, oko 600 napisanih i uglazbljenih pjesama, nedavno je prvi put ušao u studio i uz pomoć profesionalaca iz zagrebačkog studija Largo DG snimio vlastiti uradak.

-Riječ je o studiju u kojem su svoje pjesme snimale i poznate zvijezde s domaće estrade, poput Jelene Rozge i Maje Šuput. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su sudjelovali na ovom projektu. Za aranžman je bio zadužen Daniel Galar, harmoniku je odsvirao Mladen Kosovec, gitaru Neno Kos Frezzo, dok su za prateće vokale bili zaduženi Jadranka Krištof i Dragan Brnas-Fudo, koji je javnosti poznatiji kao glas iz crtanih filmova, posudio ga je i popularnom Shreku – priča nam Turković. Osim na YouTubeu, njegova pjesma će se uskoro, na Dan zaljubljenih, biti objavljena i na drugim glazbenim i društvenim platformama, kao što su TikTok, Spotify i dr.

A iza ovog Dadidnog uratka krije se priča koja je istovremeno potresna i romantična.

-Prije malo više od godinu dana završio sam u bolnici zbog zaraze koronavirusom. Jedva sam preživio. Bio sam na kisiku, u komi, a kad sam bio pri svijesti gledao sam kako oko mene ljudi umiru. Nitko nije mogao do mene. Bilo je to vrlo traumatično i potresno iskustvo – priča nam Dado. Srećom, izvukao se, no oporavak je trajao mjesecima. On i zaručnica Marina morali su odgoditi planirano vjenčanje. Kad se konačno oporavio napisao je pjesmu „Nezamjenjiva“.

-To je pjesma posvećena mojoj Marini koja je za mene nezamjenjiva i koja mi je u međuvremenu postala supruga. U to vrijeme sam radio na dvije pjesme i „Nezamjenjiva“ je trebala biti dovršena tek kasnije, no onda sam je na Marinin nagovor završio prvu. I dobro da jesam – priča nam Dado, dodajući kako su mu velika podrška i članovi obitelji.

Svoju pjesmu poslao je diskografskim kućama čije odgovore još čeka. U međuvremenu i dalje piše i stvara. Želja mu je da kroz dvije do tri godine izda svoj album.

-To volim i to me ispunjava. Čovjeka svašta može snaći u životu, no jedini način da bude sretan je da radi ono što voli. A ljubav je smisao svega i svim bi trebala biti vodilja kroz život – zaključuje naš sugovornik.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!