Kreću radovi na rekonstrukciji Sokolane vrijedni više od milijun eura. Evo do kada moraju biti završeni..

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar kreće u rekonstrukcijsku obnovu zgrade Sokolane koja je u vlasništvu Grada, a njome upravlja Gradsko poduzeće za upravljanje sportskim objektima.

Prema ugovoru koji je potpisan s izvođačem radova, tvrtkom Crotal, radovi stoje milijun i 79 tisuća eura, a osigurat će kvalitetnije uvjete rada u zgradi stradaloj od posljedica potresa.

Za dokumentaciju i provedbu radova, Fond solidarnosti Europske unije Gradu Bjelovaru je bespovratno dodijelio 677.013,74 eura putem natječaja za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa. Jer, podsjetimo, zgrada Sokolane ima svojstvo pojedinačno zaštićenog kulturnog dobra i vrijedan je primjerak arhitekture s početka 20. stoljeća te djelo poznatog arhitekta Dioniza Sunka.

Rok do 30. lipnja

-Pripremni radovi su obavljeni i kroz nekoliko dana kreću formalno i sami radovi na rekonstrukciji Sokolane. Zgrada ima veliku povijest i važna je za razvoj sporta u gradu Bjelovaru. Ovdje je preko 1300 djece sudjelovalo kroz razne sportske aktivnosti, tu je bio i dom Atletskog kluba, zatim gimnastički klub i brojni drugi tako da je vrlo važno ovo rekonstruirati – kazao je Hrebak i dodaje.

-Zgrada je konstrukcijski jako loše, potres ju je dodatno uzdrmao i zato postoji taj Fond solidarnosti koji nam je Europska unija dala da možemo takve zgrade, ne obnoviti od potresa, već obnoviti ih rekonstrukcijski da taj potres ako se nekada opet ponovi, da ostanu čitave i sigurne. Dakle, krećemo s radovima konstrukcije obnove vrijedne malo više od milijun eura. Radovi moraju biti završeni do 30. lipnja. A procjena je da će trebati barem 3 do 4 milijuna eura za cjelovitu obnovu i kada prođu ovi radovi, čekam ćemo natječaj za takvu obnovu koji će također biti raspisan – kazao je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!