[FOTO] Evo tko je sve došao na donatorsku večeru za BiH Caritas

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Brojni uzvanici, uključujući i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sudjelovali su u srijedu na donatorskoj večeri za projekt izgradnje višenamjenskog Doma za starije u Kiseljaku u Bosni i Hercegovini održanoj u restoranu Roko.

Projekt je predstavio ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić, a uz goste iz Bosne i Hercegovine te bjelovarske poduzetnike, prezentaciji se odazvao i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Među uzvanicima su bili i gradonačelnik Dario Hrebak, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski u miru, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas,župan Marko Marušić te inicijatorica suradnje, bivša gradonačelnica Đurđa Adlešič.

Snažne veze

“Projekt izgradnje Doma za starije započeo je još 2015. godine. Očekivali smo da će izgradnja trajati između sedam i osam godina. U međuvremenu je tu bila i korona koja je usporila radove, ali sve u svemu zadovoljni smo onim što je napravljeno. Riječ je o otprilike 80 posto građevinskih radova, a preostaje unutarnje uređenje i grijanje, što namjeravamo privesti kraju do konca ljeta”, pojasnio je vlč. Mirko Šimić dodajući da je već sada na listi čekanja 25 korisnika. Istaknuo je da je do sada zahvaljujući prijateljima, podupirateljima i donatorima osigurano oko osam milijuna maraka, odnosno nešto više od četiri milijuna eura, te da investiciju već godinama prati i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

“Vjerujemo da će ta potpora i dalje biti omogućena jer smatramo da se radi o izrazito zanimljivo i dobrom projektu, prije svega za Hrvate u općini Kiseljak, ali i širem području”, naglasio je vlč. Šimić. Gordan Jandroković čestitao je inicijatorima donatorske večeri koju je naveo kao jedan u nizu primjera višegodišnje suradnje Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i Grada Bjelovara koju je započela bivša gradonačelnica Đurđa Adlešić prije 15-ak godina.

“Snažne su veze između Vrhbosanske nadbiskupije i Grada Bjelovara i drago mi je što su se svi ovdje okupili kako bi se izgradio dom i učinilo jedno dobro djelo. Hrvatska država je kroz različite institucije do sada participala s milijun eura, odnosno oko 25 posto ukupnog troška, a cijeli projekt je pri kraju i vjerujem da će i ovaj događaj dati doprinos zaokruživanju financijske konstrukcije”, poručio je Jandroković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!