Uspješna suradnja: Županija i Grad Garešnica obnovili krovište Doma zdravlja i cestu kod Kaniške Ive

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić u društvu gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije danas je posjetio Dom zdravlja u Garešnici na kojem je završena obnova krovišta, a zatim su gradonačelnik i župan obišli novoobnovljenu dionicu prometnice Kaniška Iva – Marino Selo.

Župan Marušić u Domu zdravlja istaknuo je da je važno ulagati u ljude, što Županija i čini, ali i u infrastrukturu.

-Drago mi je da smo završili obnovu krovišta u Domu zdravlja u Garešnici. Radovi su vrijedni 359 tisuća kuna. Tu se moramo zahvaliti i Gradu Garešnici i gradonačelniku sa sudjelovanjem od 60 tisuća kuna. Dakle, promijenjeno je dotrajalo krovište, ali kao što uvijek ističem mi ulažemo i u ljude. Protekle godine je 28 novih, mladih liječnika došlo u Bjelovarsko-bilogorsku županiju – kazao je župan Marušić i nastavio.

-Liječnici dolaze u mjesta gdje ih dugi niz godina nije bilo, primjerice u Garešnički Brestovac i to su sve rezultati zajedničkih snaga, kako gradova tako i Županije. Mi kao Županija sudjelujemo sa brojnim mjerama, na primjer sufinanciranje stručnog usavršavanja, subvencioniranje troškova stambenih kredita, subvencioniranje troškova podstanarstva. Također stipendije studentima medicine smo podignuli s tisuću kuna na tri tisuće kuna i onda kada se u tu priču uključe jedinice lokalne samouprave onda dolazimo do zaista dobrih rezultata – kazao je župan Marušić.

Rezultati suradnje se vide 

Ravnatelj Doma zdravlja BBŽ-a Josip Rajković istaknuo je da je zadovoljan obnovom krovišta u Domu zdravlja u Garešnici te se dotaknuo specijalističkih pregleda po Domovima zdravlja.

-To je projekt pod nazivom telecordis kojeg provodi Zavod za hitnu medicinu. Dakle, zamišljeno je da se u Domovima zdravlja provodi program holtera tlaka, holter srca, EKG i spirometrija. Tako će pacijenti moći doći u Domove zdravlja i recimo primiti i nositi holter srca i dobiti nalaze. To prije nije postojalo, ljudi su iz cijele županije morali ići u Zagreb ili Bjelovar tako da će ovo biti stvarno veliki napredak – kazao je ravnatelj Rajković.

Gradonačelnik Josip Bilandžija istaknuo je odličnu suradnju Grada i Županije po pitanju zdravstva, ali i drugih stvari.

-Suradnja je odlična što se vidi rezultatima već u prvim godinama mandata. Ulažemo zajedno u infrastrukturu, ulažemo u ljude i nudimo nove mjere koje samim time daju nove mogućnosti za zapošljavanje mladih liječnika. Kada su u pitanju Domovi zdravlja, ovaj novi program telecordis je zaista jako bitan i jako puno će pomoći našim sugrađanima koji više neće imati troškove novaca i vremena zbog odlaska u veće sredine da obave svoje preglede – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Bilandžija.

Župan Marko Marušić s gradonačelnikom Josipom Bilandžijom obišao je i novoobnovljenu dionicu prometnice Kaniška Iva – Marino Selo.

-Svaki stanovnik na granici županije jednako je važan kao i onaj u centru grada. Sve treba ravnomjerno raditi kada se priča o razvoju županije i drago mi je da je nakon dugo godina obnovljena ova cesta dužine 643 metara ukupne vrijednosti 460 tisuća kuna gdje je Grad Garešnica sufinancira s pola iznosa. Tijekom godine mi ćemo završiti i ostalih 743 metra i to će u stopostotnom iznosu financirati Županijske uprave za ceste. Tako da nastavljamo i sa balansiranjem duga ŽUC-a, ali i sa provođenjem novih projekata. Naime, dug ŽUC-a smo smanjili sa 29 milijuna kuna na nešto manje od osam milijuna – kazao je župan Marušić.

Gradonačelnik Bilandžija istaknuo je da je ova prometnica još jedan novi iskorak.

-Trebaju se i moraju se razvijati manja mjesta na području naše županije. Stanovnici Kaniške Ive su iskazali veliko zadovoljstvo obnovljenom prometnicom, ali ne samo oni već i svi koji prometuju ovim dijelom. Cesta je duže vrijeme bila u jako lošem stanju, ali sada je obnovljena – kazao je gradonačelnik Bilandžija.

Predsjednik Mjesnog odbora Kaniška Iva Anđelko Matijaš zahvalio je županu Marušiću što je pronašao sredstava u županijskom proračunu za obnovu prometnice.

-Ova cesta je bila u strašno lošem stanju, sada je obnovljena što je važno stanovnicima, a bitna nam je kao poveznica prema Požeško-slavonskoj županiji. Jako smo zadovoljni i zahvalni jer je ova cesta poprilično prometna – kazao je Matijaš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!