[FOTO] U Maglenči se uređuje prva kuća s unutarnjim bazenom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička zajednica Bilogora Bjelovar nastavlja sa sufinanciranjem turističkih projekata namijenjenih razvoju i poboljšanju kvalitete kontinentalnog turizma, a ove godine osigurano je najmanje 70 tisuća eura.
Prošle godine ta je mjera motivirala više od 30 poduzetnika da se počnu baviti turizmom ili da poboljšaju i prošire svoju postojeću turističku ponudu, a najveći je naglasak bio na vile s bazenom, čulo se na tiskovnoj konferenciji u petak u Maglenči pored Bjelovara gdje obitelj Čačija dovršava uređenje i opremanje luksuzne kuće za odmor sa 5 zvjezdica Trlababaland. Ta će kuća za odmor kapaciteta šest plus dva ležaja biti jedinstvena po tomu što će, uz saunu i ostale welness sadržaje, imati i zatvoreni bazen.

„Zahvaljujući potporama na području Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar u ovu sezonu krećemo sa 130 postelja više. Treba istaknuti i da smo 2021. godine imali samo jednu luksuznu kuću za odmor, dok ih je sada 14. Neki od njih već sada imaju popunjenu kompletnu sezonu od travnja do rujna”, poručila je direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek dodavši kako je novi javni poziv raspisan od petka i trajat će do 21. ožujka. Maksimalna potpora iznosi 50 posto vrijednosti projekta, a riječ o iznosima od tri do devet tisuća eura.

Grad Bjelovar izdvojit će najmanje 53 tisuće eura, a po potrebi i više, naglasio je gradonačelnik Dario Hrebak uz napomenu da je zbog planirane izgradnje bjelovarskih toplica neophodno povećati broj ležajeva i turističku ponudu područja.

„Svjesni smo fiskalnih kapaciteta općina, ali Bjelovar može izdržati i veća davanja ako za to bude potrebe jer vidimo da ovaj program daje rezultate”, napomenuo je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!