Alfa, broj jedan u Hrvatskoj, potvrđuje da je radio medij koji će uvijek biti u trendu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas, 13. veljače, obilježava se Svjetski dan radija, medija kojem su mnogi predviđali „umiranje“ zbog dolaska novih medija, no koji se uvijek iznova uspješno prilagođava promjenama i tehnološkom napretku. Važan dan u radijskom svijetu obilježila je danas i ekipa Alfa radija koji je odnedavno i službeno najbolji radio u Hrvatskoj! Podsjetimo, najprestižnija medijska nagrada u Hrvatskoj, Zlatni studio Jutarnjeg lista, pripala je upravo radijskoj postaji sa sjedištem u Bjelovaru koja se sluša u čitavoj središnjoj Hrvatskoj, a putem streama u ostalim dijelovima Lijepe Naše i Europe. U finalu velikog natjecanja Alfi su protukandidati bili Radio Dalmacija i Radio Rijeka, no zahvaljujući najvećem broju glasova, pobjednički kipić stigao je upravo u Bjelovar. Važnom trenutku za Alfu svjedočila je pretprošle subote čitava Hrvatska, s obzirom da je dodjelu nagrada ovogodišnjim laureatima prenosila nacionalna televizija. Završna svečanost prestižnog eventa prenosila se u udarnom terminu na prvom programu HTV-a, uživo iz poznatog studija ‘Anton Marti’.

-Presretni smo i zahvalni. Prije svega, Jutarnjem listu koji nas je nominirao za ovu važnu nagradu te HRT-u koji je bio domaćin dodjele. No, najveće hvala zaslužuju naši vjerni slušatelji koji su nam najveća podrška tijekom ove tri i pol godine, koliko postojimo, a posebno su se istaknuli navijanjem i glasovanjem za Zlatni studio. Od srca im hvala na tome, to nam puno znači jer bez njih ne bi bilo ni nas – istaknula je direktorica Alfe Danijela Vusić.

Iako je konkurencija bila jaka, a situacija neizvjesna do samoga kraja, na kraju je sve ispalo onako kako su na Alfi i priželjkivali.

-Od samog početka nam je bilo jasno kakvu kvalitetu imaju ostale radijske postaje s kojima smo se natjecali za Zlatni studio i znali smo da će biti napeto. Ostali kandidati su bili u prednosti zbog duge tradicije, mi smo bili najmlađi radio kandidiran za ovu nagradu. Kako je na dodjeli naglasio kolega Ileković, tu smo nešto malo više od 1300 dana. No, u to vrijeme napravili smo puno. Od početka smo imali viziju i sjajnu ekipu koja je znala kako realizirati tu viziju. Pa kako onda ne bismo uspjeli? – kaže glavna urednica na Alfi Slavica Trgovac Martan.

Krenuli su s pet ljudi, danas imaju 11 zaposlenih i stalnih suradnika. U potpunosti produciraju radijski program, od zabavnog sadržaja do nacionalnih i lokalnih vijesti koje proizvode školovani novinari. Bave se video produkcijom, humanitarnim i edukativnim projektima i svemu što rade daju pozitivan predznak.

-To je naš moto od samoga početka. Kad smo dogovarali koncept, složili smo se kako ne želimo apsolutno nikakvu negativu u svom eteru – ni u vijestima, ni u drugim segmentima produkcije, bilo da je riječ o radiju ili našoj video produkciji. Isto vrijedi i za kolektiv. Naravno, svatko od nas ponekad ustane na lijevu nogu i ima loš dan, no generalno funkcioniramo odlično i radimo u pozitivnoj atmosferi. Ako postoji medij u kojem to možete provjeriti, onda je to radio. U eteru nema prostora za glumu, mi svoju emociju prenosimo na slušatelje – tumači Danijela Vusić.

Svoju emociju Alfa je uspješno prenijela na slušatelje od, kako sami kažu, Varaždina na sjeveru, do Siska na jugu, od Požege na istoku do Zagreba i Samobora na zapadu.

-Pa i dalje, putem streama do Splita, Osijeka i Dubrovnika, Podgorice, Dublina, Londona, Frankfurta, Berna, Stockholma, Helsinkija, Bukurešta… Naši ljudi slušaju nas diljem Europe i tako potvrđuju da je radio medij koji je uvijek u trendu. Možda smo već dosadni, ali ponavljat ćemo to i dalje jer je važno. Zbog tih ljudi, naših slušatelja, Alfa postoji, oni nas guraju naprijed, oni su naša motivacija da budemo još bolji. Hvala im još jednom na tome – zaključuje Slavica Trgovac Martan.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!