BBŽ je od danas bogatija za još jednu turističku zajednicu, evo što im je prioritet

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Radi što kvalitetnijeg iskorištavanja turističkog potencijala grad Grubišno Polje i susjedna općina Veliki Grđevac osnovali su Turističku zajednicu Južna Bilogora. Izvorni godišnji prihod novoosnovane Turističke zajednice iznosi otprilike 15 tisuća eura, no osnivači računaju da će putem nacionalnih i EU fondova taj budžet biti višestruko viši.

“U čitaj Hrvatskoj postoji tendencija okrupljavanja turističkih zajednica i ovo je korak u tom smjeru. Veliki Grđevac i Grubišno Polje imaju ogroman turistički potencijal, a nama je kao regionalnoj turističkoj zajednici u interesu da čitav prostor Bjelovarsko-bilogorske županije bude pokriven. Mi ćemo svakako raditi na suradnji i pomagati kada su u pitanju prijave na natječaje jer izvorna sredstva su ograničena. Pod prijavama prvenstveno mislim na prijave putem Fonda za turistički nerazvijena područja jer tu je i najveća šansa za napredak i turistički razvoj”, istaknuo je Marcel Medak, predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Dva najveća turistička projekta na tomu području su uređenje izletišta i popratnih sadržaja na izletištu Bara u Grubišnom Polju, što je projekt vrijedan sedam milijuna eura te uređenje bivšeg vojnog poligona Kukavica u Velikom Grđevcu gdje bi u budućnosti trebalo staviti u funkciju stotinjak ležajeva i povezati smještajne kapacitete sa sadašnjim turisitčkim atrakcijama te općine, Kulturnim centrom Mato Lovrak i otvorenim bazenima.

“Logična i funkcionalna odluka Grubišnog Polja i Velikog Grđevca. Ovim udruživanjem smo puno jači i možemo konkurirati puno jačim turističkim zajednicama. Kao BBŽ i dalje ćemo stajati na raspolaganju, poveznica smo putem Kulturnog centra Mato Lovrak i ŠRC Kukavica čiji smo osnivači. Do kraja mjeseca raspisat ćemo javni natječaj za izradu tehničke dokumentacije u vrijednosti od 80 tisuća eura, a do kraja godine čekaju nas novi natječaji. Kukavica će sasvim sigurno biti jedan od najvećih projekata u turizmu Bjelovarsko-bilogorske županije i dati svoj obol turističkoj ponudi. Grubišno Polje očekuje uređenje putem EU fondova i to će dodati šarolikost turističkoj ponudi. Mi ćemo tu i dalje biti potpora”, naglasio je župan Marko Marušić dodajući da su turistički rezultati ostvareni u siječnju ove godine dvostruko veći u odnosu na siječanj 2022. godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!