Župan u posjetu OPG-u Bačak: ‘Ove godine povećavamo financijsku potporu poljoprivrednicima’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić danas je sa suradnicima posjetio OPG Bačak u Velikom Trojstvu koji je korisnik županijskih bespovratnih potpora u poljoprivredi. OPG Bačak koristio je mjeru za nabave staklene ambalaže za voće i povrće. 

-OPG Bačak je jedan od korisnika naših jedanaest županijskih mjera i danas smo ih došli posjetiti. Drago mi je da smo tijekom 2022. godine isplatili ukupan iznos od milijun i 700 tisuća kuna. Ove godine planiramo 2.3 milijuna kuna u našem županijskom proračunu i nadamo se da će ta sredstva biti iskorištena – kazao je župan Marušić koji je i otkrio kada će biti ovogodišnji javni poziv. 

Na terenu ćemo sve saznati

-Raspisat ćemo javni poziv krajem travnja. Prije samog poziva razgovarat ćemo sa poljoprivrednicima na terenu da vidimo hoćemo li zadržati ovih postojećih 11 mjera ili ćemo ići u nekakve izmjene, a to sve ovisi o samim potrebama na terenu. Inače, prošle godine od jedanaest mjera najviše potražnje je bilo za okrupnjavanje poljoprivrednih zemljišta, zatim za uređenje prodajnih ambalaža i ostalo – kazao je župan Marušić. 

Domaćin i korisnik županijskih mjera Goran Bačak zahvalio je Županija na pomoći bez koje, kako kaže, ne zna kako bi nastavio s poslovanjem. 

-OPG Bačak bavi se preradom voća i povrća. Prošla godina je bila jako turbulentna zbog invazije na Ukrajinu gdje nam je cijena repromaterijala i ambalaže strahovito porasla. I pomoć Županije nam je više nego puno značila i bez te pomoći ne znam kako bi kupovali ambalažu koja je nama nepohodna jer zimnicu moramo plasirati dalje u staklenoj ambalaži. Dakle, to s ambalažama je bio baš gorući problem i beskrajno smo zahvalni Županiji na pomoći – kazao je Goran Bačak.  


PODIJELI S PRIJATELJIMA!