[FOTO] Maturanti prvi put pokušali izvaditi krv! Hoće li to presuditi kod upisa na bjelovarsko Veleučilište?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Veleučilište u Bjelovaru obilježava svoj dan nizom aktivnosti i događanja. Današnji dan namijenjen je maturantima za koje je organiziran Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Bjelovaru. Maturanti će danas do 15 sati imati priliku saznati kako je studirati na Veleučilištu u Bjelovaru, kako se polažu ispiti, koje su izvannastavne aktivnosti, kako se zabavljaju studenti i kako otići na studentsku razmjenu u inozemstvo.

Ono što su maturanti imali prilike vidjeti je praktikum sestrinskih vještina uz demonstraciju opreme VR naočale, izradu video igara i Internet of Things sustave projekte koje su izradili i isporučili studenti: Daktilografija, Smart parking i Vježbenički ured programiranje mikroupravljača i PLC uređaja i napredno upravljanje elektromotorima programiranje industrijskog robota, 3D printanje, laser i 3D modeliranje esports sekciju i mogućnost studiranja u inozemstvu kroz Erasmus+ program kako je studirati na Veleučilištu i još puno toga.

Jedna od maturantica koja je probala izvaditi krv na modelu ruke je i Hana Đurkija, učenica Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

– Nisam uspjela krv izvaditi iz prve, ali uz malu pomoć, uspjela sam. Bilo je lagano, mislila sam da će biti puno teže. Samo treba usavršiti tehniku. Planiram upisati Sestrinstvo ili Fizioterapiju tako da sam probala nešto što me zbilja zanima – rekla je Hana.

Hana Đurkija

Nina Pifar, također učenica Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar također razmišlja o smjeru Sestrinstvo.

– Bilo mi je vrlo zanimljivo vaditi krv prvi put. Jedno novo iskustvo i uspjela sam čak iz druge. Sestrinstvo mi je zanimljivo jer se pomaže ljudima. Ako izaberem ovo kao opciju mislim da ne budem pogriješila – rekla je Nina.

Nina Pifar

Vagu koju je napravio jedan od studenata, pomoću koje se igra igrica, predstavio je Alen Kreuzer, student 3. godine računarstva.

– Student je napravio vagu na koju, kada stanemo, našim pokretima možemo igrati igricu. Dakle, ako stanemo na prste, senzori to prepoznaju kao i ako karakter u igrici skoči ili se kreće lijevo, desno. Student je to napravio u sklopu projekta. Inače, mi na fakultetu rješavamo predmete tako da napravimo projekte. Imamo naravno i kolokvije, ali kroz praktični rad puno toga naučimo i zanimljivo je. Preporučio bih svima da se upišu jer ja sam već na drugoj godini studija dobio posao – rekao je Alen.

Alen Kreuzer

Prvi projekt koji je u upotrebi i rađen je u studentskom inkubatoru je Vježbenički ured, rađen u suradnji s Ekonomskom i birotehničkom školom Bjelovar.

– Taj projekt je instaliran u 150 razreda ekonomske srednje škole u Hrvatskoj u tridesetak škola, a ima 1500 korisnika – rekao je prodekan Zoran Vrhovski.

Robotika je na Veleučilištu vrlo napredna.

– Imamo dva laboratorija za strojarstvo i elektrotehniku, industrijski robot, nekoliko 3D printera, lasere za izrezivanje različitih oblika – dodaje Vrhovski.

– Prema zadnjem istraživanju, sto posto redovitih studenata je zaposleno dok je ukupna zapošljivost 97,1 posto i to sa svih smjerova. Uz redovitu nastavu, imamo i izvannastavnu aktivnost odnosno Erasmus gdje smo vrlo uspješni, a naši studenti su već studirali po cijeloj Europi – navodi.

Veleučilište u Bjelovaru trenutno pohađa 750 studenata.

Dani otvorenih vrata na Veleučilištu nastavljaju se i sutra prigodnim programom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!