Trebaju li se Brajdić i Hrebak bojati Siniše Bahorića?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Umjetna inteligencija zna da je Marko Marušić bjelovarsko-bilogorski župan, ne zna tko je bjelovarski gradonačelnik, ali zato misli da je Dario Hrebak – župan!

Usto, nema pojma kada je započela izgradnja brze ceste Zagreb – Bjelovar. Doduše, ne zna ni kada će završiti izgradnja, što i nije nešto što joj se može uzeti za zlo. Bjelovar je, ako je vjerovati umjetnoj inteligenciji, grad bogate povijesti koja seže u srednji vijek, a u centru grada možete pronaći zidine, kule i crkve.

U želji da se i sami uvjerimo u kvalitetu umjetne inteligencije, popričali smo sa sve popularnijim alatom, chatGPT-om, i to ponajviše o bjelovarskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti s naglaskom na politiku. Rezultati koje smo dobili su razočaravajući za narod, ali obećavajući za novinare i političare.

Naime, Bjelovar je za umjetnu inteligenciju toliko mali i nebitan da će tu i dalje biti posla za našu struku, a političarima je sasvim sigurno dobar jer će uslijed nedovoljno podataka, i dalje moći govoriti narodu svoju verziju istine.

Tko je dovraga Siniša Bahorić?

Razgovor smo započeli pitanjem tko je bjelovarski gradonačelnik i po čemu je najviše poznat?

AI: Gradonačelnik Bjelovara u trenutku znanja (2021) je Siniša Bahorić. Njegove najbolje postignuće nije precizno navedeno u mojim podacima. Međutim, gradonačelnici obično se fokusiraju na unapređenje kvalitete života za stanovništvo, poboljšanje infrastrukture i razvoj gospodarstva u svom gradu.

KL: Kao novinar, reci mi tko je župan Bjelovarsko-bilogorske županije i po čemu je poznat?

AI: Župan Bjelovarsko-bilogorske županije u trenutku znanja (2021) je Dario Hrebak. Njegova poznatost nije precizno navedena u mojim podacima. Međutim, župani su često poznati po svojim političkim stavovima i postignućima u upravljanju županijom, kao i po suradnji s gradovima i općinama u svom području.

Na engleskom je bolji

S obzirom da su chatGPT-u glavni izvori podaci na engleskom jeziku, kada smo ga na tom jeziku pitali tko je župan, odgovorio je točno – Marko Marušić. Međutim, na pitanje tko je bjelovarski gradonačelnik i dalje nije imao odgovor.

Za Andreja Plenkovića i Peđu Grbina je čuo, znao je navesti i njihova osnovna radna mjesta, ali čim smo se ponovno vratili na Bjelovar – tabula rasa.

Tko je najpoznatiji političar rođen u Bjelovaru? Umjesto odgovora koji nam je svima odmah na pameti, Đurđa Adlešič, chatGPT je diplomatski odgovorio da nema dovoljno informacija. Tko je najpoznatija osoba rođena u Bjelovaru? Ponovno nije bilo informacija, iako znamo da je to Saša Tkalčević.

Razgovor smo završili pitanjem: Tko je Siniša Bahorić?

“I’m sorry, but I don’t have enough information to determine who Siniša Bahorić is. It’s possible that Siniša Bahorić is a private individual or a relatively unknown professional in a specific field. Without additional context or information, it is difficult to determine who Siniša Bahorić is or what he is known for”, odgovorio nam je chatGPT.

Isti odgovor dao nam je i kada smo ga pojedinačno pitali tko je Dario Hrebak, Igor Brajdić, Marko Marušić, Damir Bajs, Đurđa Adlešič – nema dovoljno informacija da otkrije tko su te osobe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!