Zaposlenici tužili Berošu šefa Zavoda za hitnu BBŽ. Spominje se i DORH…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predstavnici Sindikata medicinske sestre/tehničari zajedno prijavili su Zavod za hitnu medicinu BBŽ i njegova ravnatelja Nenada Mrzlečkog Ministarstvu zdravstva zbog navodnog pogodovanja pri zapošljavanju, a ministar Beroš slučaj je, tvrde, proslijedio DORH-u. Iako predstavnik spomenutog sindikata za BBŽ Dean Srbinoski danas nije želio komentirati slučaj, nesluženo doznajemo kako su sindikatu sporna dva zapošljavanja, a prijavili su i pomoćnicu ravnatelja Sendi Bosak zbog navodnog isplaćivanja prekovremenih sati po većem koeficijentu od onoga koji propisuje zakon. U sindikatu kažu kako su o navodnim nepravilnostima prije Ministarstva obavijestili i Bjelovarsko-bilogorsku županiju koja je osnivač Zavoda, no tvrde kako je reakcija izostala. To pak demanira bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

-Tražio sam od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu očitovanje u kojem je potvrđeno da je sve po propisima. Osim toga, naložio sam i unutarnju reviziju u spomenutoj ustanovi jer imam nultu toleranciju prema bilo kakvim pogodovanjima – kazao nam je župan Marušić.

Kako doznajemo, u Zavodu za hitnu medicinu nisu zaprimili službeno informaciju o tome da je prijava sindikata proslijeđena DORH-u, niti od Ministarstva, niti od samog DORH-a, a ravnatelj Nenad Mrzlečki obećao nam se o svemu očitovati naknadno pismenim putem.

O ovom slučaju upit smo poslali i Ministarstvu zdravstva i DORH-u, čije odgovore ćemo objaviti čim ih zaprimimo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!