Ništa od fašnika: Bjelovarski mališani jedini u županiji neće preuzeti ključeve grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski središnji park ispunjen malim maškarama koje plešu i zabavljaju se je stvar prošlosti. 

Naime, Bjelovar je jedini grad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji nema organiziran dolazak maškara u centar grada. 

Tužna je to činjenica posebno kada se u obzir uzme da je ta manifestacija u Bjelovaru bila dugogodišnja tradicija koja je, prije svih, uveseljavala mališane, a zatim i njihove roditelje te sve ostale građane koji su taj dan vidjeli veselu povorku. 

Kontaktirali smo Sanju Vranješević, predsjednicu dobrovoljne i humanitarne udruge ‘Društvo naša djeca Bjelovar’ koja je prije nekoliko godina organizirala fašnik u centru grada. 

-Zadnji put smo to organizirali prije četiri godine i onda smo to izbacili iz svog programa jer to je jednostavno bilo previše za nas volontere. Prije nekoliko godina kada smo to posljednji put mi organizirali na kraju nije došlo pola škola i vrtića, a iscrpili smo se s organizacijom i financijski i na sve načine. Tako je 2020. godine na sebe preuzeo organizaciju Grad Bjelovar i tadašnja zamjenica Valna Bastijančić Erjavec. Uglavnom, mi smo tu ako treba pomoći bilo kako, stojimo na raspolaganju, ali da mi sami opet to organiziramo, to jednostavno ne možemo – kazala nam je Vranješević koju smo upitali kako komentira činjenicu da su svi ostali gradovi u županiji imali fašnik u centru grada. 

Turističke zajednice stoje iza fašnika

-Pa u tim gradovima je iza te manifestacije stala njihova turistička zajednica uz pomoć gradova i drugih institucija. Društvo naša djeca Bjelovar je edukativna, humanitarna udruga koju vodi par volontera – kazala nam je Vranješević. 

Što se tiče ostalih gradova u županiji koji su imali ili će imati sutra fašnik u centru grada zaista stoji podatak da su manifestaciju organizirale turističke zajednice. 

Fašnik u Garešnici organizirala je Turistička zajednica Sjeverna Moslavina u suradnji s Dječjim vrtićem ‘Maslačak’, u Čazmi Turistička zajednica Čazma, u Grubišnom Polju Turistička zajednica Grada Grubišno Polje i Centar za informiranje Dr. Franjo Tuđman i u Daruvaru Turistička zajednica Daruvar-Papuk. 

Zbog svega navedenog kontaktirali smo zamjenika gradonačelnika Igora Brajdića koji je rekao sljedeće.

-Prije je to organizirala udruga ‘Društvo naša djeca Bjelovar’. Ove godine, koliko znam, gospođa Vranješević se čula s našom stručnom suradnicom za obrazovanje i sport Jadrankom Matašin te joj rekla da ne postoji interes za maškare. Uglavnom, kontaktirat ću Društvo naša djeca Bjelovar i pitat ih konkretno zašto nisu organizirale maškare u centru grada i reći im da to učine sljedeće godinu. S druge strane, vjerujem da su vrtići i škole imali maškare u svojim ustanovama – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!