Otvorene ponude za konstrukcijsku obnovu tri zgrade u povijesnoj jezgri

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Otvorene su ponude za konstrukcijsku obnovu zgrade Vodotehne, starog zatvora i bivšeg Đačkog doma koje Grad Bjelovar kani konstrukcijski obnoviti sredstvima za obnovu od potresa.

Za obnovu Vodotehne zainteresirane su dvije tvrtke. Demaring koji je ponudio 3,36 milijuna eura i Hidroregulacija koja je ponudila 3,2 milijuna eura. Riječ je o iznosima koji su trostruko veći od prvotne procjene od 910 tisuća eura.

Slična je situacija i sa starim zatvorom čija je kontrukcija obnove procijenjena na 640 tisuća eura. Međutim, bjelovarski Crotal je poslao ponudu u visini 2,2 milijuna eura, dok je ona zajednice ponuditelja Demaring i BEGEOM ‘teška’ 1,97 milijuna eura.

Procijenjena vrijednost za obnovu bivšeg Đačkog doma bila je 551 tisuću eura., dok je pristigla ponuda Crotal vrijedna 1,7 milijuna eura, a druga, bjelovarske Hidroregulacije 1,87 milijuna eura.

Unatoč velikim razlikama, prema zaključku iz Vlade RH iz lipnja 2022., ona bi trebala biti ‘pokrivena’ u potpunosti jer u Fondu solidarnosti novca ima za sve. Jedini uvjet je da ona bude dovršena do kraja lipnja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!