Obitelj Petrović Bjelovar je zamijenila Velikim Trojstvom. Evo kako im se promijenio život.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tročlana obitelj Petrović tijekom božićnih blagdana 2021. godine zamijenila je gradsku buku Bjelovara idiličnim mirom Velikog Trojstva. Dalibor, njegova supruga i sin koji ide u osmi razred osnovne škole postali su ponosni vlasnici kuće zrele za obnovu u Velikom Trojstvu još prije više od jednog desetljeća, a u vrijeme kada su je kupovali nisu ni znali da će jednoga dana u njoj i živjeti.

„Kao i većina djece s asfalta, u jednom trenutku poželjeli smo svoj vrt. Isprva smo ga imali u dvorištu kuće mojih roditelja u Zvijercima, a onda smo odlučili kupiti vlastiti komad zemlje s nadstrešnicom”, prepričava Petrović, inače zaposlenik HŽ-a.

I tako je s prijateljem krenuo u obilazak prigradskih naselja u okolici Bjelovara, a put ga je preko Prespe, Tomaša i Maglenče doveo do ceste koja iz Velikog vodi u Malo Trojstvo. Tamo je našao jednu kuću zrelu za obnovu, nazvao vlasnika i istog dana je kupio.

Pomoć dobrih susjeda

„Tamo smo posadili vrt, ali znate kako je to kad djeca asfalta sade vrt. Srećom, imali smo odlične susjede koji su uputili u tajne zanata”, govori Petrović. S vremenom su Petrovići sve više vremena provodili u Velikom Trojstvu, ali su i dalje živjeli u stanu u Bjelovaru. No, kada je tijekom pandemije koronavirusa krenuo lockdown, a nastava se održavala preko Interneta, po prvi puta proveli su dulje vremena u kući u Velikom Trojstvu, da bi tijekom Božića 2021. godine pala konačna odluka o preseljenju.

Na pitanje koja je najveća prednost života na selu, Dalibor odgovara da je to nemoguće opisati.

„Negdje u svibnju i lipnju kad se probudiš u šest ujutro, možeš čuti kako šuma pjeva. To je osjećaj koji se ne da opisati riječima”, opisuje naš sugovornik dodajući da je jedna od prednosti i to što imanje uvijek zahtijeva rad pa se čovjek osjeća korisno.

Što se pak tiče logistike, dakle nabavke namirnica, odlaska kod doktora ili ‘razvažanja’ djece na razne izvanškolske aktivnosti, ništa od toga ne smatra velikim nedostatkom.

„Sin nam i dalje ide u osnovnu školu u Bjelovar jer ga nismo htjeli prebacivati, a ide autobusom. Ako nečija djeca idu na puno aktivnosti, onda za njih možda i nije život na selu, ali mi nemamo nikakvih problema s tim. Ne sjećam se kada sam zadnji put bio u trgovini u Bjelovaru jer u Velikom Trojstvu ima jedna veća i dvije manje trgovine, a imamo i liječnika, zubara, apoteku…S druge strane, Bjelovar nam je na 12 minuta vožnje, pa ako baš imamo neku potrebu otići, odemo”, poručuje Petrović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!