Hrebak: Nemamo slobodnog novca, evo na što nam sve ode

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak smatra da su narodne obveznice dobro ulaganje, ali on će ga „preskočiti” jer ima drukčije financijske prioritete.

„Da, mislim da je to dobro za one građane koji imaju viška novca, a skupo im je ulagati u nekretnine. Za njih je to dobra prilika jer je u svakom slučaju bolja opcija nego držati novac u banci koja ne nudi gotovo nikakve kamate na štednju”, poručuje Hrebak te dodaje da ga je iznenadila službena statistika o tomu koliko hrvatskih građana drži novac na računima u bankama.

„S druge strane, treba biti oprezan i jasno reći da je inflacija velika u ovom trenutku pa realno gledajući poništava potencijalnu zaradu od kupovanja državnih obveznica, ali je sigurno isplativija od držanja novca na tekućim računima u banci”, napominje.

„Što se mene osobno tiče, supruga i ja nemamo ‘viška’ novca, a iz naše perspektive sve ono što i uštedimo, pametnije je da u ovom trenutku ‘ulažemo’ u vraćanje stambenog kredita da ga što prije otplatimo i ne platimo previše kamate. To je za nas najbolja ‘štednja’. Tako da je moje mišljenje da je individualna odluka da li se nekom isplati ili ne kupovati državne obveznice, to ovisi o puno stvari i svatko mora donijeti tu odluku za sebe”, zaključuje Hrebak.

Podsjetimo, hrvatski građani od danas mogu u bankama upisati narodne obveznice u eurima i rokom dospjeća od dvije godine uz kamatnu stopu od minimalno 3,25 posto, što je mnogo više nego što banke u ovom trenutku nude kamatu na oročenje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!