I ove godine na čazmanskom kaptolu priređuju veliku feštu nakon još jednog Supermaratona

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Počele su prijave za najdužu cestovnu utrku u Hrvatskoj, dugu 61 kilometar i 350 metara, s tradicijom dugom od 1976. godine. Riječ je o supermaratonu od Kaptola do Kaptola, a Elvira Babić Marković, službenica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, obrazovanje i odnose s javnošću grada Čazme napominje kako se utrka i ove godine trči prvog proljetnog vikenda.

– Utrka se trči 26. ožujka, a postala je već nadaleko poznata atletska manifestacija. Kreće s Trga bana Josipa Jelačića, prolazi zagrebačkim ulicama, nastavlja se prema Dugom Selu, Sesvetama, Kloštru Ivaniću pa sve do Čazme – kaže i napominje kako se pobjednik u Čazmi očekuje oko podneva.

Prosječno, okupi stotinjak trkača, što je za tako dobru utrku odličan odaziv.

-Trkači uglavnom trče zbog osobnog zadovoljstva i pobjede nad samim sobom – dodaje Babić Marković jer svatko tko stigne do cilja ovog supermaratona je već pobjednik.

Dvije godine ova se utrka nije trčala zbog pandemije, a nakon odličnog odaziva prošle godine i ove očekuju ne samo velik broj trkača, već i velik broj posjetitelja za koje su osmislili i popratne sadržaje na cilju u Čazmi.

– Sve počinje već u subotu, pa će trajati i tijekom čitave nedjelje. Zabavni program osmislile su brojne čazmanske udruge, djeca, učenice osnovne i srednje škole. Bit će i glazbenog programa, besplatne podjele hrane iz kotlića i slično – pojašnjava.

Budući da je to ne samo maraton, već je riječ o supermaratonu, dužine gotovo kao prosječan maraton i pol, ne trče ga baš bilo kakvi sportski amateri. Dolaze trkači iz Slovenije, Mađarske, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, ali nadaju se da će biti i lokalnih trkača.

– Čazmancima dajemo punu podršku da se prijave. Prijašnjih godina je bilo i ljudi iz Čazme koji su uspjeli doći do cilja. Grad je za njih osigurao i posebnu nagradu, u iznosu od 135 eura, odnosno tisuću kuna, za sve one koji stignu na cilj u vremenskom limitu – kaže i napominje kako je vremenski limit utrke je sedam sati.

Proglašenje pobjednika kod cilja u Čazmi je u 15:30, a podizanje startnih brojeva i čipova je na dan utrke oko 6:30 na Trgu bana Jelačića 11 u Turističkom informativnom centru. Za prva tri mjesta su osigurane i novčane nagrade. Zainteresirani se mogu prijaviti putem linka na webu Grada Čazme. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!