[FOTO] Hrebak: Bez obzira na poskupljenje, obnovit ćemo zgradu Vodotehne

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ponude koje su pristigle na javne natječaje za konstrukcijsku obnovu zgrada oštećenih u potresu višestruko su više od procijenjenih, no unatoč visokim cijenama Grad Bjelovar namjerava nastaviti s realizacijom tih projekata.
Gradonačelnik Dario Hrebak kazao je u petak da su otvorene pristigle ponude i odabrani izvođači radova za konstrukcijsku obnovu dvaju zgrada oštećenih u potresu, te da će se imena izvođača radova za preostale dvije zgrade znati u ponedjeljak.

Zbog kratkog vremenskog roka za izvođenje radova, pristigle ponude dosta su veće od planiranih, napomenuo je gradonačelnik. Tako je konstrukcijska obnova zgrade Vodotehne procijenjena na 910 tisuća eura, a najniža ponuda bila je 3,2 milijuna eura. Slično je i sa zgradom budućeg studentskog doma gdje je trošak procijenjen na 610 tisuća eura, a najniža ponuda je 1,7 milijuna eura.

„Unatoč višim cijenama, idemo u te projekte i zato smo na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća imali rebalans kojim ćemo se zadužiti za razliku u cijenu. Međutim, postoji šansa da nam Ministarstvo kulture financira i te dodatne troškove, ako njihovo povjerenstvo procijeni da su neophodni, a mi vjerujemo da jesu. Zbog kratkog vremenskog roka, jer svi ti poslovi moraju biti dovršeni do kraja lipnja, građevinske tvrtke morat će raditi u dvije smjene i imat će mnogo veće troškove”, objasnio je gradonačelnik Hrebak na tiskovnoj konferenciji ispred zgrade Gradskog muzeja na korzu gdje su upravo u tijeku građevinski radovi vrijedni 1,5 milijuna eura.

Nakon početnih kašnjenja, obnova korza sada napreduje zadovoljavajućom dinamikom i radovi bi trebali biti dovršeni prije početka glavne turističke manifestacije, Terezijane, koja se tradicionalno održava sredinom lipnja.
Hrebak je kazao da izvođač radova poštuje sve rokove, ali i da investicija neće premašiti zadani budžet od 1,5 milijuna eura.

„Zadovoljni smo što smo radove ugovorili na vrijeme, jer prema današnjim cijenama ova bi nas obnova koštala najmanje dvostruko više”, poručio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!