Nakon dovršetka obnove korzo dobiva video nadzor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako bi se gradska imovina u većoj mjeri sačuvala od delikvenata, na gradskom korzu bit će postavljen video-nadzor, obznanila je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Kristina Kocur. Odgovarajući na pitanje vijećnice Zdenke Henc, pročelnica Kocur istaknula je da se u sklopu radova na korzu postavljaju sve potrebne instalacije za uvođenje video-nadzora, ali je i napomenula da je potrebno još dosta toga odraditi prije nego što same kamere prorade.

Sama priča o uvođenju nadzora na raznim lokacijama u Gradu Bjelovaru datira još iz vremena prethodnog gradonačelnika, Antuna Korušeca, no iako se oči Velikog brata najavljuju već sigurno više od deset godina, malo je konkretnih pomaka.

I dok s jedne strane postoji pitanje prava na privatnost, s druge je gradska imovina koja je na meti gotovo svakog vikenda, pogotovo kada dovoljno zatopli da delikventi mogu uživati u svojim večernjim tjelovježbama koje uključuju nekažnjeno devastiranje gradske imovine – od klupa i mladica sve do električnih bicikala i postaja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!