Sutra vječni derbi: Za koga će navijati većina Bjelovarčana?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U nedjelju  Dinamo i Hajduk igraju vječni derbi hrvatskog prvenstva. Dinamo ima osam bodova prednosti ispred Hajduka (i utakmicu manje) i veliki je favorit u ovom derbiju. 

Kada sudac u 18 sati označi početak utakmice, brojni Bjelovarčani će se nalaziti na Maksimiru i bodrit će svoj klub. 

No, koji klub će imati više bjelovarskih navijača? 

Naime, iako se Bjelovar nalazi ni 100 kilometara od Zagreba, zbog čega bi se očekivalo da je to grad u kojem su u velikoj većini navijači Dinama, to i nije tako. Iznimno veliki broj Bjelovarčana navija za bijele, a u Bjelovaru je osnovano i Društvo prijatelja Hajduka i ostaje veliko pitanje ima li u Bjelovaru više navijača Hajduka ili Dinama.

Navijački puk Bjelovara tako spada u ‘fenomen’ kao i Šibenik, koji se nalazi u Dalmaciji, samo 80-ak kilometara od Splita, a grad je potpuno podijeljen kada je u pitanju navijanje za Hajduk ili Dinamo. 

-Da, svima je čudno da Hajduk ima više navijača u Bjelovaru od Dinama, a tako smo blizu Zagreba, no to je činjenica isto što je činjenica da Hajduk ima daleko najviše navijača u cijeloj Hrvatskoj. Vidimo se na Maksimiru na jugu. Kontra mraku, kontra sili – poručio je Bjelovarčanin Denis. 

-Ma ima više dinamovaca u Bjelovaru, to su ovi samo napuhali. Ima nas više, u nedjelju opet pobjeđujemo i potvrđujemo naslov – kratko nam je rekao Bjelovarčanin Igor. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!