Zaslužena pomoć: Grad ‘ubrizgao’ financijsku injekciju Stanici HGSS-a u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak danas je sa suradnicima obišao bjelovarsku stanicu HGSS-a gdje se upoznao s njihovim radom te je i potpisao ugovor o financiranju za ovu godinu.

-Odlučili smo u razgovoru s članovima bjelovarskog HGSS-a da malo više promoviramo njihov rad, da ljudi više znaju što oni sve rade. Oni su neprofitna i nestranačka udruga, to su volonteri i humanitarci koji su jako važni za krizne situacije. Od 2009. godine funkcionira HGSS stanica Bjelovar. Ovdje imaju krasno uređeni prostor i moram reći da imamo odličnu suradnju – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodaje.

-Posebno mi je drago što imamo HGSS stanicu u Bjelovaru jer i sve više turista dolazi u Bjelovar, posebno na Bilogoru gdje odlaze u šetnje po šumama. Dakle, i tu moramo biti spremni da će se u budućnosti možda događati potencijalne situacije za reakciju. Grad Bjelovar će sufinancirati rad HGSS-a sa 5300 eura ove godine – poručio je gradonačelnik Hrebak.

Potreba za novim vozilom

Inače, bjelovarski HGSS drugi je po broju dežurstava na Paklenici, a istaknuli su i da bi im dobro došao novi kombi, s obzirom da trenutni ima pola milijuna kilometara, na što je gradonačelnik Hrebak poručio da mogu računati na pomoć Grada ako se odluče na novo vozilo.

Pročelnik Stanice Bjelovar Siniša Atlija istaknuo je da bez ovakvih financijskih injekcija HGSS u Bjelovaru ne bi mogao funkcionirati.

-Bez pomoći lokalnih zajednica ne bi mogli opstati. Drago nam je da je gradonačelnik došao u naš objekt, da se uvjeri gdje i kako radimo i da potpišemo ovaj za nas važan ugovor. Novac koji dobijemo trošimo na opremu za spašavanja koja ima svoj rok trajanja, tu su i veliki troškovi prijevoza i vozila i još puno toga – kazao je Atlija i nastavio.

-Kod nas smo prošle godine imali sedam potraga. Našli smo pet živih osoba, jedna je bila preminula. Veliki i puni angažman smo imali u Čazmi kada je bilo ono strašno nevrijeme i preko cijele godine imamo brojna dežurstva na raznim planinarskim i sportskim događanjima. Na sreću još nismo imali potragu za turistima na Bilogori, ali kako turisti sve više dolaze ne znači da nećemo imati – zaključio je Atlija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!